Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dünyanın geleceğinin, girişimcilerin gayretine bağlı olduğunu belirterek, Kadınlar da bu gelecekte yer almak, etkin olmak istiyorsa, girişimciliği önemsemelidir dedi.

Emine Erdoğan, MÜSİAD'ın Grand Tarabya Otel'inde bu akşam düzenlediği “Kadın Girişimciler Zirvesinin gala yemeğine katıldı.

Gala yemeğinde konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, “Bir sivil toplum kuruluşu olarak, temsil ve aracılık vazifemizi yaparken, peşinden çözüm önerilerini ve uygulamaya dönük projeler getirmeyi de üstleniyoruz. Kadınların iktisadi hayata katılımını artırmak, sahip oldukları işletmeleri büyütmelerini sağlamak ve rekabet ortamında ihtiyaç duydukları enformatik desteği vermek için de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile birlikte 'Melek Danışmanlık' projesini tasarladık. Ülkemizde, yıllık cirosu 1 milyon TL'yi aşan kadın işletmelerinin, tüm işveren şirketlere oranı yalnızca yüzde 3. Bu oran bize, kadınların ekonomideki varlığını artırmak için çalışmaya, öncelikle sahip oldukları şirketlerin geliştirilmesi yönünde çalışılması gerektiğini gösterdi. 'Melek Danışmanlık' uygulamasıyla, alanında uzman danışmanlar, kadın girişimcilere, ekonominin birçok alanında, ücretsiz danışmanlık desteği sağlayacak diye konuştu.

"ARTIK YEPYENİ BİR ÇAĞDAYIZ..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da, ekonomi dünyasında daha çok kadın istihdamının konuşulduğu bir ortamda, kadını girişimci olarak konumlandırmanın son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Artık yepyeni bir çağda yaşanıyor. Bilgiye ulaşmak herkes için çok kolay. Bilgiyi yeni bakış açıları ile kullanabilmek, hayata artı değer olarak kazandırabilmek önemlidir. Bu nedenle, dünyanın geleceği girişimcilerin gayretine bağlıdır. Kadınlar da, bu gelecekte yer almak, etkin olmak istiyorsa, girişimciliği önemsemeleri gerekir dedi.

Kadınların iş hayatındaki varlığının, sorunun kaynağı değil, çözüm önerisi olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Emine Erdoğan, bunun iş dünyasına kadın dikkatini ve duyarlılığını getireceğini belirtti.

Kadınların yeni durumlara çok daha rahat uyum sağladığını, yeni fikirlere açık olduklarını, gözlem yeteneklerini başarılı biçimde kullandıklarını, sorun çözme kapasitelerinin gelişmiş olduğunu, işbirliğini önemsediklerini dile getiren Erdoğan, Bu vasıflar, iyi bir eğitimle de birleşirse, başarılı iş kadınlarımız daha da çok olabilir. Bu noktada her şeyin başı, beşeri sermayeyi güçlendirmektir vurgusunu yaptı.

Yeni başarı hikayelerinin yazılması, O başardıysa, ben de başarırım denilmesi gerektiğini belirten Emine Erdoğan, Kadınlar için başarı, sadece daha yüksek gelir, parlak bir kariyer demek değildir. Aynı zamanda, tıpkı erkeğin olduğu gibi, aile içi sorumluluklarını da unutmaması demektir. Toplumumuzda çocuk yetiştirmek, aile bireyleri arasındaki ilişkileri düzenlemek, pratikte daha çok kadına havale edilmiş konulardır. Bu noktada, kadınlarımızın işini kolaylaştıracak düzenleme ve çalışma koşullarına ihtiyaç vardır. Girişimci kadınların profiline baktığımızda, kendine güvenen, sabırlı ve dayanıklı, gerektiğinde risk alabilen, ikna kabiliyeti yüksek, sezgileri güçlü kişilikler görürüz. Bu özellikler, genç kızlarımızı yetiştirirken de dikkate almamız gereken hususlardır şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından, Emine Erdoğan'a, özel olarak antikacılardan toplanarak hazırlanan ve içinde doğduğu yıla ait pul, fincan, para ve 16 Şubat tarihli gazetenin yer aldığı tablo, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gülten Durdu tarafından hediye edildi.