CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, FETÖ/PDY'nin insanların dini duygularını sömürdüğünü, 15 Temmuz'da Türkiye'yi felakete sürüklediğini söyledi.

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde yapımı tamamlanan Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açıldı. Emine Erdoğan ile Bakan Eroğlu, Ankara'dan Şuhut'a helikopterle geldi. Şuhut Stadyumu'na inen Erdoğan ve Eroğlu'nu, Vali Aziz Yıldırım karşıladı. Ardından Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi'ne geçen Emine Erdoğan ve Bakan Eroğlu'na, Vali Yıldırım'ın yanı sıra Ak Parti milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, belediye başkanları, protokol üyeleri eşlik etti.

"KIZ VE ERKEK ÇOCUK ARASINDA AYRIM YAPMAYIN"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ilim öğrenme konusunda erkek ve kız çocukları arasında kesinlikle ayrım yapılmaması gerektiğini söyledi. İslam diniyle birlikte dünyaya adalet ve merhamet geldiğini anlatan Görmez, en büyük adaletin erkek ile kadının eşit olmasıyla sağlandığını vurguladı. İslam dininin Hz. Muhammed ile birlikte yeryüzüne büyük güzellik, merhamet ve adalet getirdiğini dile getiren Görmez, "Dinimizin getirdiği adalet ve merhametin en büyük unsurlarından birisi kadın ve erkeğin ayrımını ortadan kaldırmış olmasıdır. Bir erkek Allah'a ne kadar muhatapsa, bir kadın da Allah'a o kadar muhataptır. İlim öğretirken kız çocukları ile erkek çocukları arasında ayrım yapmak sevgili peygamberimizin getirdiği ilkelere aykırıdır. İlim erkeğe ne kadar farz kılınmışsa, kadına da o kadar farz kılınmıştır" diye konuştu.

BAKAN EROĞLU HİZMETLERİ ANLATTI

Bakan Veysel Eroğlu ise Afyonkarahisar'da yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi'nin 200 kız öğrenciye hizmet vereceğini kaydeden Bakan Eroğlu, ilçede daha önce erkek öğrenciler için de ilim ve kültür merkezi yapıldığını hatırlattı.
Emine Erdoğan ise konuşmasında merkezi yaptıran işadamları Kazım Özer ve Eyüp Akdağ'a teşekkür etti. Merkezde yetişecek gençlerin kendisi için hayat boyunca onur vesilesi olacağını ifade eden Emine Erdoğan, merkezde eğitim alacak öğrencilere seslenerek, “Kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. Onların ışığı, benim ismimi de aydınlatacaktır. Allah bu çabaya bizleri layık kılsın" dedi. Kız çocuklarının okullaşma oranının son 14 yılda yüzde 91'den yüzde 99'a yükseltildiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İlim öğrenmek, kadın-erkek her Müslüman'a farzdır' buyuran bir peygamberin ümmetiyiz. Ne mutlu ki, bu çağrının muhatapları olarak genç kızlarımızı dünyevi ve uhrevi bir geleceğe hazırlıyoruz. İnanıyorum ki onlar, burada edindikleri bilgi ve tecrübe ile hem kendi hayatlarına, hem de toplumun dini hayatına önemli katkılar sağlayacak. Toplumu irşad etme noktasında sorumluluk alacaklar. Kız çocuklarının eğitimi, son derece önemli bir konu. Himayemizde gerçekleşen 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çerçevesinde 350 bin kız çocuğumuz okulla tanıştı."

"FETÖ, DİNİ DUYGULARI SÖNMÜRDÜ"

Konuşmasında FETÖ/PDY'ye de yer veren Erdoğan, FETÖ'nün dini duyguları sömürdüğünü söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yıllardır ülkemizdeki samimi insanların dini duygularını sömürerek, kendi kirli amaçlarını zorla hakim kılmaya çalışan din tüccarlarının, 15 Temmuz'da ülkemizi nasıl bir felakete sürüklediklerini hepimiz gördük. Doğru ve gerçek dini bilgiye, samimi inanca sahip insanlar, tankları masum insanların üzerine sürer miydi hiç? Amacı gerçekten insanlığa hizmet olan bir grup, insanlığı katleden böyle bir eyleme kalkışabilir miydi? İşte tam da bu nedenle doğru dini bilgi ile donatılmış insanlara ihtiyacımız var."

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan, Bakan Veysel Eroğlu ve protokol üyeleriyle Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Bakan Eroğlu, kente yapılacak 5 yatırımı 'Cumhuriyet Bayramı' müjdeleri olarak açıklandı. Emine Erdoğan bu yatırımlardan birinin Şuhut'a yapılacak Koçyatağı Barajı olduğunu söyledi. Açılış sonrası Erdoğan ve Eroğlu, helikopterle ilçeden ayrıldı.