İZMİR'deki evinde solunum yetmezliğinden yaşamını yitiren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski müsteşarı ve emekli Korgeneral 85 yaşındaki Hayri Ündül, bugün memleketi Muğla'da toprağa verildi.
Emekli Korgeneral Hayri Ündül için Menteşe'nin Kurşunlu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine; Ündül'ün eşi 80 yaşındaki Zümrüt Ündül, yakınları, Ege Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkkaya, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Oramiral Sadık Altıncan, Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MİT yetkilileri, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti, dernek ve oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.
İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın ikindide kıldırdığı namaz sonrası Ündül'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi, merasim mangasınca omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Cenaze götürüldüğü Menteşe Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevinde de bulunan ve çocuğu bulunmayan Ündül'ün, bir süredir solunum yetmezliği tedavisi gördüğü öğrenildi.

FOTOĞRAF

----KUTU----
HAYRİ ÜNDÜL KİMDİR?
Muğla'da 1929 yılında doğan Hayri Ündül, 1950 yılında asteğmen olarak katıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra 1976'da Tuğgeneralliğe yükseldi. 1976-1980 yılları arasında Tuğgeneral, 1980-1985 yılları arasında Tümgeneral olarak hizmet verdi. 1985 yılında Korgeneral rütbesine yükselerek 7'inci Kolordu Komutanlığı görevine atandı. 1986 tarihinde Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı görevine getirilen Ündül, 1988 tarihine kadar bu görevde kaldı. Bu tarihten sonra Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanıp görev süresi sonrası emekli oldu.