'SINAVLARIN YILDA BİRDEN FAZLA YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ'
Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Tüp Bebek Merkezi'nin açılışını eşi Zeliha Elvan ile birlikte yapan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, üniversite sınavlarının yılda birden fazla yapılması için çalıştıklarını söyledi. Elvan, "Yüksek öğretime giriş sınavlarını yılda birden fazla yapılmasını, 2016 yılında yapacağımız çalışmalarla temin edeceğiz. Üniversitelerin öğretim ve araştırma kapasitesini arttıran, girişimcilik ve yenilikçilik alanında faaliyetlerin önüne açan, bilimsel özerkliği, rekabeti ve topluma karşı sorumluluğu olan bir Yüksek Öğretim Kanunu çıkaracağız. Özellikle Yüksek Öğretim Kurumu, anayasada zikredilmesi nedeniyle bizler özel kesimin üniversite kurmasına maalesef anayasa gereği izin veremiyoruz. Vakıflar aracılığıyla üniversite kuruluyor. Anayasa değişikliği ile bunun önüne geçeceğiz. Akreditasyon çalışmalarının düzenlenmesi için Yüksek Öğretim Kalite Kurulu kuracağız. Meslek Yüksekokulu mezunlarının diplomalarında yer alan program adları ile meslek tanımlamalarındaki farklılıklar giderilecek" dedi.
SOSYAL GÜVENLİK REFORMU
Sağlık alanında sıkıntılı bir sürecin geride bırakıldığını kaydeden Elvan, şöyle konuştu: 
"1960 yılından itibaren gelen her hükumet, sosyal güvenlik reformu yapacağını ifade ediyordu ama bizden önceki hiçbir hükumet bu reformu yapma cesaretini gösteremedi. Bizim içimizde bile bu reformun yapılamayacağını ifade edenler oldu. Bizlerin kararlılığı ve destek ile bu reformu gerçekleştirdik. Bu gün ülke dışından, Avrupa'dan çok sayıda hasta geliyor Türkiye'ye. Dünyada her alanda rekabet edebilecek tıp alanındaki öğretim üyelerimizle dünyaya hizmet sunan bir ülkeyiz. Öte yandan, ilk, orta ve lise düzeyince öğretmenlerimize yönelik 'Ulusal Öğretmen Stratejisi'ni hayata geçireceğiz. Çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda."
Konuşmaların ardından Elvan, beraberindekilerle birlikte Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Tüp Bebek Merkezi'nin kurdelesini keserek açılışları gerçekleştirdi. Açılışa, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hacı Özkan da katıldı.
İbrahim MAŞE - Mustafa İNSAN/MERSİN, ()

FOTOĞRAFLI