Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'da darbe girişiminin protesto edildiği Demokrasi Meydanı'nda iki çift, nikah masasına oturdu.
Elazığ'da darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrasi nöbeti tuttuğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, bu gece çifte nikaha ev sahipliği yaptı. Merve Özcan ve Bayram Yılmaz ile Miyase Dağdeviren ve Yusuf Demirelli çiftleri, meydanda nikah masasına oturdu. Çiftlerin nikahlarını Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz kıyarken, şahitliklerini de Vali Murat Zorluoğlu ile Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze yaptı. Binlerce vatandaşın önünde kurulan platformda önce Merve Özcan-Bayram Yılmaz, daha sonra da Miyase Dağdeviren-Yusuf Demirelli çiftinin nikahı kıyıldı. Başkan Yanılmaz, çiftlere Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ederek, en az 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.
Vali Murat Zorluoğlu ise çiftlere mutluluk dileyerek, "Hem yaşımız gereği, hem görevimiz gereği çok sayıda nikah törenine katıldık. Ancak bugünkü kadar anlamlısına, bugünkü kadar muhteşemine ilk defa rastlıyorum. Çok iyi düşünülmüş. Bir tarafta kendi iradesine, hükümetine, cumhurbaşkanına sahip çıkan bir millet, bir tarafta bizler bu güzel görüntüye şahitlik etmiş olduk. Ben de sayın belediye başkanımızın söylediği gibi, mesele vatan olduğunda kendisini tankların önüne atabilecek evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Sayın cumhurbaşkanımızın nikah törenlerinde sıklıkla tekrar ettiği bir şey var, çocuk ve çocuk sayısıyla alakalı olarak. Sayın cumhurbaşkanımız diyor ki, bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim" dedi.
Genç çiftler, çok mutlu olduklarını dile getirerek, kendilerine bu imkanı sağlayan Vali Zorluoğlu ve başkan Yanılmaz'a teşekkür etti.