CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu 5 partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sultangazi'de sokak iftarına katıldı.


İhsanoğlu, Uğur Mumcu Mahallesi, 2278 Çarşamba Pazar Sokağı'nda verilen iftara, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve diğer partililerle birlikte katıldı. Sokağa gelişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan İhsanoğlu'nu görüntülemek için mahalle halkı birbiriyle yarıştı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, vatandaşlar tarafından hem bozkurt işareti, hem de zafer işaretiyle selamlanması dikkat çekti. İhsanoğlu da kendisine sevgi gösterisinde bulunan mahalle sakinlerini selamladı. İftar sofrasına oturduğunda da, gazetecilere, binlerce kişiyle birlikte iftara katılmanın büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Ezanın okunmasıyla birlikte orucunu açan İhsanoğlu, yemek sonunda da dua etti. Daha sonra kürsüye çıkarak kısa bir teşekkür konuşması yapan İhsanoğlu, Sağ olunuz, var olunuz. Orucumuzu açmanın huzuru içerisinde, Cenab-ı Allah'tan her birinize afiyetler, milletimize birlik, dirlik, beraberlik dilerim. Sağ olunuz, var olunuz dedi.