Çağatay KENARLI / İstanbul, () - BAĞCILAR Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 10 adet motosiklet hibe etti. Bağcılar Meydanı'nda düzenlenen tören halkoyunları gösterisiyle başladı. Törene, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Erkin Adalar ve Bahattin Küçük, Emniyet Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürü Haydar Özdemir, Asayiş Şube Müdürü Yusuf Bengül ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Bülent Ay katıldı.



"BAĞCILAR'DA POLİSİ KORKU ARACI OLARAK GÖRMÜYORLAR"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, törende yaptığı konuşmada, belediye olarak kurum ve kuruluş farkı gözetmeksizin hizmet ettiklerini belirterek, hedeflerinin Bağcılar'ın huzuru ve mutluluğu olduğunu ifade etti. Çağırıcı, "Huzurlu ve mutlu bir Bağcılar hedefliyorsak, bireysel mutluluğu da mutlaka sağlamak gerektiğine inanıyoruz. Onun için, bireylerin mutluluğundan başlayan bu süreç de ülkenin mutluluğuna kadar devam eder. Başta eğitim ve güvenlik olmak üzere çeşitli yatırımlar yapıyoruz. Geçmişte 16 araç hibe ettik, şimdi de 10 motosikletle Bağcılarlı daha hızlı hizmet alabilecek. İstanbul dünya başkenti ve birçok ülkeden büyük bir metropol. İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden birisi burası. Bağcılar'da olayların olduğunu duyarız ama, nüfusa oranladığımız zaman İstanbul sıralamasında ortalarda yer alırız. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürümüze de bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Kendisi 24 saat arazide... Toplumda artık 'Polis geliyor' diyerek kaçan, polisi bir korku aracı olarak gören bir topluluk yok. Gülümseyen ve caydırıcı bir güç olarak gören bir topluluk var" dedi.



"KURUMLARIN BİRLİĞİ HALKIMIZIN MENFAATİNEDİR"

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, hizmete giren 10 motosikletin hayırlı olmasını temenni ederek, "Bugün Bağcılar'daki tüm kurumların birlikteliğini görüyoruz. Bu birliktelik, Bağcılar halkının her zaman menfaatine olmuştur. Halkımız her zaman bu işbirliği dolayısıyla kazanmıştır" dedi.



"BAĞCILAR'DAKİ MOTORİZE EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ"

Bağcılar Emniyet Müdürü Erden Bursalı da, ilçede göreve başladığı günden beri eksikliğini duydukları motorize birliklerin göreve başlamasından duyduğu mutluluğu ve heyecanı vurgulayarak, "Bunlar Bağcılar için yeterli değil. Bunlar sadece başlangıç, Bağcılarlılar bu cihazların daha iyilerini de hak ediyorlar. Merkezî ve yerel yönetimler olarak bizler devletin kusursuz parçaları olmak durumundayız. Bu atılıma ön ayak olan Bağcılar Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.



"EMNİYET HER ŞEYİN BAŞINDADIR"

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ise devletin vatandaşına vermesi gereken hizmetler olduğunu belirterek, bunların içinde emniyet hizmetinin başka bir yer tuttuğunu söyledi. Çakır, "Yeterli emniyeti veremezseniz, okullarınızı açamazsınız. Çocuğunuzu okula götürüp akşam getiremezsiniz. Emniyeti sağlayamazsanız ne sağlık hizmeti alan ne de sağlık hizmetini takdim eden gereğini yapamaz. Hastanelerimiz atıl kalır. Yine emniyeti sağlayamazsanız, adaletin önüne gerekli kişileri getiremezsiniz. Emniyet kilit noktadadır ve genelde her şeyin başındadır" şeklinde konuştu.



BELEDİYE BAŞKANI'NA PLAKET VERİLDİ

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Murat Ulucan da, konuşmaların ardından Başkan Lokman Çağırıcı'ya teşekkür plaketi verdi. Tören bitiminde kesilen kurdele sonrası, motorize ekipler hibe edilen motosikletlerle meydanda tur attı.