Serpil KIRKESER -Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, () 14 Aralık Soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş adliyeye geldi. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla sabah saatlerinde gelen Gönültaş, savcının bulunduğu 7. katta çıktı. Gönültaş yaklaşık bir saat savcı Hasan Yılmaz'a ifade verdi. Gönültaş savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

"GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ SERBEST KALDIK"
Serbest bırakıldıktan sonra adliyenin karşısındaki meydanda açıklama yapan Gönültaş, "Söz konusu soruşturma dosyasında ismim geçmesinden dolayı bugün savcı beye ifademizi verdik. Sonuçta gördüğünüz gibi serbest kaldık. Ve günlük faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Yani, bizimle ilgili çok ciddi bir şey yok. Zaten dosyanın aslında da çok ciddi bir şey yok. Garip dosya. Yani hukukla bağdaşmayacak derecede garip bir dosya. Onun için çok ta önemsemedim. Savcı Bey de bazı sorular sordu onları cevapladık, şimdi de gidiyoruz" dedi. Savcı'nın 5 yıl önce yazdığı bir yazıyı başka telkinler altında yazıp yazmadığının sorduğunu söyleyen Gönültaş, kendisinin köşe yazarlığının telkini asla kabul etmeyeceğini belirtti.

"BEN MOSKOVA'YA GİTMİŞTİM"
Kaçtığı iddialarına da değinen Gönültaş, şunları söyledi:

"Kaçmam diye bir şey söz konusu değil. Benim daha önce bir programım vardı. O güne denk geldi. Kaçacak olsaydım adımın geçtiği ilk gün kaçardım zaten. Kaldı ki ben THY ile uçtum. Atatürk Havalimanı’ndan hareket ettim. Çıkışta bir sorun olmadı. 3 gün sonra da döndüm. Dönüşte de bir sorun olmadı. Hakkımda bir gözaltı kararı yok, bir yakalama kararı yok. Yurdışına çıkış yasağı yok. Benim yurtdışına çıkmamdan daha doğal bir şey olamaz. Hakkımdaki iddiaları gördükten sonra zaten döneceğimi de açıkladım. Gördüğünüz gibi geldim. Benim için "Amerika'ya kaçtı" gibi saçma sapan şeyler yazanlar, söyleyenler oldu. Ben Moskova'ya gitmiştim. Moskova'da bulunan işadamı arkadaşım daveti üzerine gittim. İyi ki de gitmişim. Çünkü Rusya'nın ekonomik krizde olduğunu görmüş oldum."

(FOTOĞRAF)