Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi, dün akşam Adana'nın Aladağ ilçesi'nde kız öğrenci yurdunda meydana yangın faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada ihmali olanların hesap vermesi gerektiğini belirtti.
Eğitim-Sen Hakkari Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bu yangının yürekleri yaktığı vurgulandı. Açıklamada, ihmali olanların hesap vermesi gerektiği ifade edilerek şöyle denildi:
"Eğitim-Sen olarak, öncelikle hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralı öğrencilere acil şifalar diliyoruz. Kız öğrenci yurdunda çıkan yangının hemen ardından, yangında hayatını kaybedenlerin ve yaralı olarak kurtulan öğrencilerin aileleri başta olmak üzere, hepimizin yürekleri yanarken, yangın ile ilgili olarak yayın yasağı getirilmiş olması da utanç vericidir. Ayrıca bugüne kadar kamusal, parasız ve nitelikli yurtlar açmak yerine çocukları cemaat yurtlarına mahkum edenlerin ve yurtlarda gerekli denetimleri yapmayarak suç işleyenlerin ve bu vahşette ihmali bulunan herkesin hesap vermesini istiyoruz."