TOBB BAŞKANINA FAHRİ HEMŞERİLİK BERAATI
Edirne Belediye Başkanlığı Meclis kararıyla fahri hemşeri unvanı verilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile sivrisinekle mücadele konusunda destek veren Prof. Dr. Manfred Raupp’a Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’ncü yıl dönümünün kutlandığı resepsiyonda beraatları verildi.
Meriç Nehri kenarındaki Lalezar Restoranda düzenlenen geceye Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ve çok sayıda davetli katıldı. Edirne'nin tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği, Osmanlı Devletine de 92 yıl başkentlik yaptığını hatırlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Geçmişten bugüne Edirne'de farklı kültürler bir arada yaşadı. Sayın Hisarcıklıoğlu ve Raupp'a ‘evinize hoş geldiniz’ diyorum. Raupp'un Almanya'nın Lörrach kentinde yaşıyor. Lörrach Belediyesi bizim kardeş belediyemiz olan bir şehirdir. Raupp, Türkiye'den Lörrach'a gidenlere misafirperver yaklaşarak ev sahipliği yapmıştır. Hisarcıklıoğlu'na teklifi ilettiğimde; 'Biz Edirneliyiz hemen hemen her şeyi biliriz, ama ticarette pek parlak değiliz. Bu yaştan sonra Kayserili olamayacağımıza göre Kayseriliyi Edirneli yapalım oda ticareti üslensin' dedim. Sağ olsunlar kendileri bu teklifimizi büyük mutluluk ve heyecanla kabul ettiklerini söylediler" dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise hemşerilik beratının kendisi için büyük bir onurlu olduğunu ifade ederek, "İnşallah bu onura layık olmayı Allah bana devam ettirir. Edirneli olmak bir ayrıcalıktır. Başkanımız ‘Kayseriliden bizim öğreneceklerimiz var’ dedi, ama Kayseri'nin Edirne'den, Türkiye'nin Edirne'den öğrenecekleri var. Allah bir daha bize böyle kurtuluş günlerini yaşamayı nasip etmesin. Ama bundan da bir ders çıkarmak lazım. Çok güzel bir söz vardır. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Şimdi o yıllarda birlik ve beraberliğinizi kaybettiğiniz zaman sizden daha küçük ülkelerin sizi yiyip, yutabildiğini görüyorduk. Onun için duam şu: Allah bu ülkenin 78 milyonu arasındaki kardeşlik, birlik ve beraberliğini daim kılsın, aramıza nifak sokmasın" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve diğer protokol üyeler tarafından kentinden düşman işgalinden kurtuluşunun 93’ncü yıl dönümü nedeniyle pasta kesildi.

FOTOĞRAFLI