EDİRNE’de aniden bastıran şiddetli rüzgar ve yağmur yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı caddelerde su birikintileri oluşurken, yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altları ve kapalı çarşılara sığındı.

Hava sıcaklığının 22 derecenin altına düştüğü kentte bastıran yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yaklaşık 15 dakika süren yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı çarşılara, duraklara ve saçak altına girerek korunmaya çalıştı. Su birikintileri nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte güçlük geçerken, trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji yağışının gün içerisinde aralıklarla, Cuma gününden itibaren de 3 gün boyunca etkili olmasının beklendiğini açıkladı.

FIRTINA ÇATILARI UÇTU

Edirne’de öğleden sonra etkili şiddetli rüzgar nedeniyle Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Kız Öğrenci Yurdu ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin çatıları uçtu. Çatı parçalarının binaların arka kısmında boş araziye düşmesi nedeniyle yaralanan olmazken, hasar meydana geldi. Kent merkezinde de şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi. Edirne Belediyesi’ne bağlı ekipler, yollara devrilen ağaçları kısa sürede temizleyerek yoldan kaldırdı.