EDİRNE’deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nde, isim günü ayini düzenlendi. Ayine Bulgaristan ve Yunanistan'dan rahipler katıldı.
Edirne’de Barutluk Mahallesi’nde bulunan Sveti Georgi Kilisesi’nde Ortodokslar için kutsal olan 6 Mayıs Aziz Georgi Günü'nde, Yunanistan ve Bulgaristan'dan metropolitler ve rahiplerin katılımıyla ayin düzenlendi. Sabah başlayan Metropolit Anfilohios'un yönettiği ayine Yunanistan ve Bulgaristan’dan otobüslerle gelen yaklaşık bin kişi katıldı. Bulgar Sveti Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık, ayin öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her yıl Batı Trakya ve Bulgaristan'dan buraya gelip gelerlerle ayin düzenliyoruz. Bir araya gelip bütün arkadaşlar toplanarak günün anlamını, tadını ve tuzunu hep beraber çıkarırız. Yunanistan ve Bulgaristan'dan misafirlerimiz, metropolit ve rahipler de var. Gönül istiyor ki, her gün böyle tatlı bayram yapalım" dedi.
Ayine Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev de katıldı. Ayin sonunda katılanlara ekmek ikram edildi.   FOTOĞRAFLI