BİŞKEK  Havalimanı'na iniş sırasında düşen ACT Havayolları’na ait Boeing 747-400F tipi (Jumbo jet) kargo uçağının, binaların üzerine vurarak düşmesi sonucu 37 kişi yaşamını yitirdi.

Merkezi Pendik Kurtköy’de olan ACT Havayolları tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"16 Ocak 2017 (bugün) Hongkong Bişkek seferi yapmakta olan TC-MCL tescil işaretli uçağımız sabah 01:20 de, Bişkek'e inişte bilinmeyen nedenle pist başına düşmüştür. Dört kişilik ekibimizin son durumu hakkında net bilgilere ulaştığımızda tekrar bilgi verilecektir"

PATRON ÇİZMECİ VE ÇİN HNA GROUP

Türk Sivil Havacılığının tanınmış isimlerinden olan ve şirketin çoğunluk hissesinin sahibi Yavuz Çizmeci, Dağlar Çizmeci'nin ortaklığındaki ACT Hava yolları 2004 yılında kuruldu. 2011 yılında Çinli HNA Group, ACT Havayollarının hisselerinin yüzde 49’unu satın aldı. Hisselerinin yüzde 50,9’u Çizmeci’de, yüzde 0,9’u da diğer Türk ortaklarında olan ACT Havayollarının markası myCARGO olarak değişti.

Filosunda 8 uçak bulunan my CARGO dünyanın her tarafına yük taşıyabilmekte. Afganistan’da Kabil, Kandahar ve Bagram; Irak’ta Basra ve Bağdat gibi çeşitli bölge ve şehirlere de sayısız charter uçuş gerçekleştiriyor. Özel Kargo, Değerli Kargo, Tehlikeli Madde, Kolay bozulan, çürüyen, değer kaybına uğrayan mallar, Canlı Hayvan ve İnsani Yardım Malzemeleri gibi kargoları taşıyan my CARGO Türk Sivil Havacılığına ilk kez Boeing 747 (Jumbo jet) uçağı getirmişti.

Öte yandan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’de twetter’dan yaptığı açıklamada üzüntülerini belirterek, “ Kırgızistan'da ACT Havayolları'na ait kargo uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz’’ dedi.