DÜNYANIN en uzun boylusu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Mardinli Sultan Kösen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kendisine uygun standartlarda bir ev yapılması için söz verdiğini söyledi.
2.51 santim metrelik boyu ile 'Dünyanın en uzun adamı' ünvanını elinde bulunduran Mardinli Sultan Kösen, yapılacak ev için Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret etti. Vali Taşkesen, makamında tabul ettiği Kösen'e yapılacak evin onun stantlarına göre inşa edileceğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözünün kendisi için bir emir olduğunu belirten Vali Taşkesen, "Daha önce bu konuyu konuştuk. Biz zaten bu konuda hazırız. Biraz dış destek olur mu? diye bekledik. Biz icracıyız. Büyüklerimiz talimat verdiler. Biz de en iyi şekilde imkanlar ölçüsünde yapacağız. Sayın Başbakan kendisine söylemiş. 4 Ocak'ta sayın Başbakanımız Mardini ziyaret edecek. Bu müjdeyi burada verecektir. Sizleri inşallah valilikte görüştürürüz" dedi
En büyük arzusunun bir ev sahibi olmak olduğunu belirten Sultan Kösen de "Geçtiğimiz günlerde sayın Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile görüşmemizde bir ev istedim. Bana vali ile görüşüp, sorunumu halledeceğini ifade etti. Bu talebi iletmek için de sayın valimizi ziyaret ettim. Ben zaten daha önce de Mardin'e yerleşmek istiyordum. Mardin'e yerleşmek ve yabancı dil öğrenmek istiyorum. Evlendim, şu an babamla kalıyorum. Ben normal standart evlerde kalamıyorum. Arkadaşımı ziyarete gittiğimde oturduğum koltuk çöktü. Başıma çok olaylar geldi. Benim için hayat çok zordur. Bebek sahibi olmak için kısmet diyorum. İnşallah bebeğimiz de olur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI