Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), () - BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde 3 gün önce yakınlarının ölümünde ihmal olduğunu iddia ederek hastanede doktor, sağlık personeli ve özel güvenlik görevlilerine saldıran Dündaran ailesi mensupları dün hastaneye gelerek doktor ve sağlık çalışanlarından özür dildi. 
Karlıova'da 3 gün önce kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 62 yaşındaki Mehmetcan Dündaran'ın yakınları, ölümde ihmal olduğu iddiasıyla hastanede doktor, sağlık personeli ve özel güvenlik görevlilerine saldırarak dövdü. Dündaran ailesi mensupları, olaya gösterilen tepkiler üzerine dün hastaneye gelerek doktor ve çalışanlardan özür diledi. AK Parti Karlıova ilçe Başkanı İlyas Bingöl'ün devreye girmesi ile hastaneye gelen Dündaran ailesi fertleri, doktor Esra Yırtar'dan özür diledi. Köylüler ayrıca, hastanede yaşanan olay sonrasında oluşan zararı karşılayacaklarını da söyledi.  'HASTA TIBBEN ÖLMÜŞTÜ, 45 DAKİKA UĞRAŞTIM'  Doktor Esra Yırtar ise, köylüleri affettiğini belirterek, bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesini ümit ettiğini vurguladı. Doktor Yırtar şöyle dedi:
"Hastamızı ben 45 dakika geri döndürmek için büyük çaba sarf ettim, oysa hasta tıbben ölmüştü. Ama, ben bir umut hastayı geri getiririm diye mücadele ettim. Bana ve arkadaşlarıma yapılan saldırı beni çok üzdü. Ben bu saldırıyı hak etmedim. Üstelik bir bayan olarak hiç hakketmedim."
DOKTOR AZ DİYE BAYRAMDA MEMLEKETİNE GİTMEMİŞ
Karlıova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Orhan da, doktor Yırtar'ın tayininin çıktığını ve burada değil de memleketinde ailesi ile birlikte bayramı kutlaması gerekirken, doktor sıkıntısı nedeniyle Bayramda Karlıova'da kaldığını ifade ederek, "Bu kadar fedakar bir doktora yapılan saldırı ayrıca bizi çok üzmüştür" diye konuştu.    FOTOĞRAFLI