BALIKESİR'in Burhaniye ilçesi Kırtık mahallesinde yetiştirilen ve satılamayan elmalar dalında kalınca domuzlara yiyecek oldu.
Burhaniye İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kırtık Mahallesi'nin yaylalarında üretilen elmalar alıcı olmayınca dalında kaldı. Toptanda kilosu 50 kuruşun altına düşen elmalar toplanamadığı için domuzlara yiyecek oldu. Kırtıklı üreticiler, ürünü pazarlama konusunda destek istedi. Dokuz yıldan bu yana organik tarım yaptıklarını anlatan Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara, "Bu yıl satılmayan elmalar domuz yemi haline geldi. Elmalarımız ziyan olmasın istiyoruz. Organik üretimin devam etmesi için yetkililerden pazarlama konusunda yardım bekliyoruz" dedi.
Yaklaşık 7 ton elmasının ziyan olduğunu anlatan üretici Zülkif Yılancıoğlu ise, "Organik tarıma devlet destek oluyor. Ancak bu yeterli değil. Çünkü ürünü değerlendiremiyoruz. Ben iki çocuğumu üniversitede okutuyorum. Yaklaşık 6 buçuk 7 ton elma ziyan oldu. Zararım 12-13 bin lira. Bütün arkadaşlarımız sıkıntıda" dedi. Pazarcılık yaptığını söyleyen Adem Yılancıoğlu da pazara mal indirdiklerini ancak satış yapamadıklarını kaydetti.

FOTOĞRAF