DOTORDAN DAYAK YİYEN HEMŞİRE DESTEK
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nin ameliyathanesinde Dr. Feyzi Kılıç'ın hakaret edip ve yumruk attığı iddia edilen hemşire Nursel Algım'a meslektaşları destek verdi. Bugün saat 16.30'da merkez Yakutiye ilçesindeki Kent Meydanında bir basın açıklaması yapan Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, sendika olarak şiddetine her türlüsüne karşı çıktıklarını ve çıkmayada devam edeceklerini söyledi.
Sağlıkta şiddetin başka bir boyutu olan, sağlıkçının sağlıkçıya yaptığı şiddeti protesto etmek için toplandıklarını anımsatan Duman, "Dr. Fezvi Kılınç aynı hastanede hemşire olan Nursel Algım'a görevi esnasında şiddet uygulamıştır. Hem sözlü hem de fiziksel olarak şiddet uygulayan Kılınç'ı kınıyor, üniversite ve hastane yönetimini konuyla ilgili gerekli işlemleri yapmak için göreve davet ediyoruz. Adliyeye intikal eden olay hakkında sorumluların gereken caydırıcı ceza almasını bekliyoruz. Saldırılar cezasız kalmamalıdır. Sağlık Sen olarak bu vahim saldırıyı esef ve şiddetle kınıyor, bu olayın sonuna kadar takipcisi olacağımızı belirtiyoruz" dedi.
Yoğun kar yağışı altında yapılan protesto gösterisine katılan yaklaşık 40 sağlık calışanı alkışlarla olayı protesto etti. Basın açıklamasından sonra hemşireler Nursel Algın'ı öperek geçmiş olsun dileğindede bulundu. Topluluk daha sonra sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI