DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, Artvin'in Hopa İlçesi'nde yaşanan sel felaketi nedeniyle ulaşım sağlanamayan yerleşim yerlerinde kullanılmak üzere gönderdiği bir ekskavatörü Kemalpaşa Belde Belediyesi'ne teslim etti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Hopa'da yaşanan sel felaketinin hemen ardından Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan'ı arayarak, yardıma hazır olduklarını bildirdi. Cihan ise ihtiyaç olmadığını söyledi. Ancak Hopa'dan gelen acil yardım çağrısı üzerine Büyükşehir Belediyesi, Hopa'ya acil ihtiyaç duyulan iş makinelerini göndermeye karar verdi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan ile İtfaiye Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürü Şeyhmus Belek, önceki gün Hopa'ya giderek önce Hopa Kaymakamı, ardından sivil inisiyatiflerle, belediye olarak yardıma hazır olduklarını, neler yapılabileceği ve neye ihtiyaç duyulduğu üzerine görüş alışverişinde bulundu. Görüşmelerde, ulaşım sağlanamayan yerleşim yerlerinin yollarında kullanılmak üzere ekskavatörün en acil ihtiyaç olduğunun belirtilmesi ve bu iş makinesinin felaketten en çok etkilenen Hopa'ya bağlı Kemalpaşa Belde Belediyesi koordinasyonunda çalıştırılması istendi. Belediye, bunun üzerine 1 adet ekskavatörü bir aylığına Kemalpaşa Belde Belediyesi'nin hizmetine sundu. TIR'la gönderilen iş makinesi, Kemalpaşa Belediyesi koordinasyonunda çalıştırılmaya başlandı.

FOTOĞRAFLI