DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi önünde, PKK'nın çocuklarını kaçırdığı iddiasıyla ailelerin başlattığı oturma eylemi 6'ncı gününe girdi. Eyleme sonradan gelenlerle birlikte 10 aile katılırken, gözü yaşlı anneler çocuklarının bir an önce bırakılmasını istedi. Eyleme son katılan 60 yaşındaki Fatma Türk, oğlu 15 yaşındaki A.B.T.'nin misketlerini göstererek, gözyaşı döktü.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 23 Nisan'da düzenlenen pikniğe katılırken PKK'lılar tarafından dağa götürüldükleri öne sürülen Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi öğrencileri 15 yaşındaki H.G. ve F.A.E. ile 4 Nisan'da Abdullah Öcalan'ın doğum günü etkinliği için Adana'dan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne gittikten sonra dönmeyen H.T.'nin ailelerinin başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan ve 6'ncı gününe giren eyleme, bugüne kadar farklı zamanlarda çocuğu kaybolan 7 aile daha katılnca ailelerin sayısı 10'a yükseldi.

ÇOCUĞUNUN MİSKETLERİYLE EYLEME KATILDI.

Oturma eylemine Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan ve lise öğrencisi oğlu A.B.T.'den 52 gündür haber alamayan 60 yaşındaki Fatma Türk de katıldı. Oğlunun evde oynadığı misketleri getirerek diğer ailelere gösteren Fatma Türk şöyle dedi:

"Bu zulmü kabul etmiyorum. Kendimi yakacağım. 15 yaşındaki oğlum çarşıya gitti, arabaya koyup götürdüler. Başını dizime koyup uyuyordu. Oğlum akşam evden sokağa çıktıktan sonra kayboldu. 52 gündür haber alamıyoruz. Yetkililer oğlumu bulsun. Oğlum bulunmazsa kendimi yakacağım, her türlü eylemi yapacağım. Oğlum evde bu misketlerle oynuyordu. Böyle bir çocuk ne anlayacak silahtan? Oğlumu serbest bıraksınlar."

'AÇLIK GREVİ BAŞLATACAĞIZ'

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğu H.G.'nin annesi Safiye Gündüz de, "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Abdullah Öcalan'a seslenerek şöyle konuştu:

"Kızımı istiyorum. Kızım daha çok küçüktü. Biz 6 gündür eylem yapıyoruz. Ama bir gelişme olmadı. Kızımın fotoğrafına bakın. Bu daha bebek. Bu dağ kızı mıdır? İnsan bu kızı dağa götürür mü? Çocuklarımız bulunana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Bundan sonra gerekirse açlık grevi başlatacağız. Çocuklarımız bulunana kadar burdan hiçbir yere gitmeyeceğiz. Acı bana mezara kadar gelmesin. Kızımı getirsinler. Zaten her gün ölüyorum. Burada ölürüm daha iyidir. Ana ve çocuk ayrılmasınlar. Çocukları geri getirsinler."

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, çocuklarını PKK kaçırdığı gerekçesiyle ailelerin eylem yapması üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti. Solmaz, yazılı açıklamasında şöyle dedi;

"Bazı basın ve yayın organlarında ‘Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğu gerekçesiyle aileler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapıyor’ şeklinde çıkan haberler üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca iddialarla ilgili 2014/16234 soruşturma numarası ile soruşturma yürütülmektedir. Safahati ve sonucu hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir.’

FB(GG/SSA)