DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Valiliği, bugün bazı gazetelerde yer alan Emniyet Müdürlüğü'nde yakıt istihkaklarının düşürüldüğüne dair haberler üzerine yaptığı açıklamada, "Emniyet Müdürlüğümüze yönelik bilinçli ve sistematik yıpratma çalışmalarının devam ettiği de görülmektedir" denildi.
Diyabakır Valiliği, bugün bazı basın yayın organlarında, 'Diyarbakır'da yakıt Skandalı', 'Operasyonlara benzin engeli' başlıklarıyla yayımlanan haberlerde, 'Diyarbakır Emniyeti polis araçlarının günlük 10 litre olan akaryakıt istihkakının 2,5 litreye düşürüldüğü, bu nedenle akaryakıt sıkıntısından polislerin toplumsal olaylara müdahale edemediği' şeklinde belirli odaklarca kamuoyunda olumsuz algı oluşturmak amacıyla bu tür gerçek dışı haberlerin yer alması üzerine açıklamanın yapılması uygun görüldüğü belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için zaman mefhumu gözetmeksizin görevinin başında halkına güvenlik hizmetini başarılı bir şekilde sunmaktadır. Ancak bu süreçte, malum yayın organları tarafından Emniyet Müdürlüğümüze yönelik bilinçli ve sistematik yıpratma çalışmalarının devam ettiği de görülmektedir. Diyarbakır Emniyeti araçlarının yakıt istihkakı, birimlerin görev türlerine göre farklılık arz ettiğinden araçların yakıt miktarları farklıdır. Yılsonu olması sebebiyle mevcut yakıt düzenlemesinin yenilenmesi sürecinde, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için tasarrufa riayet edilmesi kapsamında geçici tedbir olarak yapılan bir iç düzenlemenin, tüm polis araçlarının yakıt istihkakının günlük 2,5 litreye düşürüldüğü şeklinde çarpıtılarak şehirde bir güvenlik zafiyetinin oluştuğuna dair kamuoyunda olumsuz algı çalışmalarının olduğu görülmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."