ŞEHİT POLİSİN ANNESİ: BENİM OĞLUM DAHA ÇOK KÜÇÜK

Diyarbakır'ın bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve PKK'ya yönelik operasyon düzenlenen merkez Sur İlçesi'nde teröristlerin zırhlı araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Can Tayfun için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi.
Törene Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, kamu müdürleri, şehidin arkadaşları ile yakınları katıldı. Şehit polis memuru Cem Tayfun'un ambulanstan alınan cenazesi katafalka konurken, annesi Pervin Kara oğluna ait eldivenleri takarak güçlükle ayakta durabildi. Oğlunun tabutunu gören Kara, "Ben oğlumu öyle istemiyorum. Benim oğlum daha çok küçük. O benim can yoldaşımdı" diyerek feryat etti.

1 YILLIK POLİSTİ

Şehit polis memuru Cem Tayfun'un özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende Tayfun'un 1 yıllık polis olduğu Diyarbakır Çevik kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yaptığı ve bekar olduğu belirtildi. Bu sabah operasyon sırasında zırhlı aracın geçişi sırasında tuzaklanan bombanın infilak sonucu şehit düştüğü bildirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehidin yakınlarına başsağlığı dileyerek gözyaşlarını tutamadı. Şehit polis memuru Cem Tayfun'un cenazesini mesai arkadaşları katafalktan alarak tekbir getirerek ambulansa bıraktı. Şehit polis memuru Tayfun'u cenazesi toprağa verilmek üzere Mersin'in Erdemli İlçesi Limonlu Köyü'ne gönderildi.