Özgür EREN / İstanbul, () - DİSK üyesi bir grup, Özel İstihdam Büroları Yasa Tasarısı'nın TBMM'de gündeme gelmesini protesto etmek için Beşiktaş Meydanı'nda protesto eylemi yaptı.



DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve yaklaşık 30 kişilik DİSK üyeleri, Beşiktaş Meydanı'nda toplandıktan sonra, TBMM gündemine getirilen Özel İstihdam Büroları Yasa Tasarısı'nı protesto etmek ve basın açıklaması yapmak üzere meydandan Kadıköy Vapur İskelesi önüne yürümek istedi. Ancak DİSK üyelerinin önü, kısa süre sonra polis ekipleri tarafından kesildi. Polis, grubun İskele önüne yürüyüşüne izin vermedi. Çerkezoğlu ile Emniyet görevlileri arasında kısa süreli konuşmanın ardından, grup polis tarafından durdurulan yerde pankart açıp basın açıklamasını yaptı.



Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Bugün öğle saatlerinde öğrendik ki, Meclis'in genel gündeminde bulunan bu yasa işçi sendikalarının bütün itirazlarına rağmen, toplantılarda hiçbir uzlaşma olmamasına rağmen, baskın bir biçimde gündeme getiriyor. Türkiye'nin her tarafında, DİSK'in örgütlü olduğu her yerde bu yasaya karşı itirazımızı açıkça ortaya koyuyoruz. TBMM'de bu yasaya evet diyen vekillerin adı tarihe köleliğe ve insan ticaretine evet diyen vekiller olarak geçecektir diye konuştu.



Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.