Serkan ÖZDEMİR/SOMA (Manisa), ()- MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, İmbat Madencilik'e ait kömür ocağında çalışan evli 3 çocuk babası Metin Keskin'in iş kazası sonrası hayatını kaybetmesinin ardından, iş cinayetlerinin durması için Devrimci İşçi Sendikaları'na (DİSK) bağlı Dev Maden Sen tarafından tepki yürüyüşü gerçekleştirildi.

Beşyol Meydanı'ndan başlayan ve "Soma'da katliamlar sürüyor" "Metin keskin son şehidimiz olsun" "İş cinayetlerini durdurabiliriz" yazılı pankart ile Cengiz Topel Meydanı'na yürüyen maden işçileri ve yakınlarına, Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün'de eşlik etti. Grup adına açıklama yapan Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, "Kar hırsı, aç gözlülük, sarı sendikanın alçakça ortaklığı hükümetle Parlamento'nun hantallığı ve verdiği sözlerin yerine getirmemiş olması, sözlerin veri çıkmayan yasalar sonrası 36 yaşındaki Metin Keskin isimli maden işçisi kardeşimizi iş cinayetine verdik. Mekanı Cennet olsun. Ne yazık ki 3 çocuk daha babasız kaldı. Ne yazık ki 1 eş daha kocasız kaldı. Kar hırsına utanmazca aç gözlülük adına geride kalanlar yetim kaldılar. Onlar bizim emanetimiz. Bu iş cinayeti gerçekten son olsun. Maden işçilerinin unutmaması geren bir şey daha var o da; biz el ele verirsek, biz dayanışma içinde olursak, biz gerçek sendikamızı kurarsak bu iş cinayetleri son bulacaktır" dedi.

Açıklamaların ardından yaklaşık 70 kişilik grup Cengiz Topel Meydanı'nda on dakikalık oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAF