ÇAVUŞOĞLU, CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ
Aydın Valilği'ndeki ziyaretin ardından, Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda gerçekleşen Aydın AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP ve HDP'nin çözüm sürecine zarar vermek istediğini savunan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin yaşanan süreci hem içeride, hem de dışarıda atlatacağını söyledi. Kimsenin Türkiye'nin geleceğinden endişe etmemesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Bunların amaçları başka. Her fırsatta 'Çözüm sürecini baltalayabilir miyiz, terörün gölgesinde siyaset yapabilir miyiz' gayreti içerisindeler. Ama kusura bakmasınlar. Bunlara pabuç bırakmayız, fırsat vermeyiz. Tabi ki özgürlükler, demokrasi ve insan hakları önemli ama en önemli insan hakkı yaşam hakkıdır. İnsanların yaşamına acımasızca kastedenlere müsaade etmeyiz. Kimse kusura bakmasın. Bunun için de gerekli tedbirlerimizi alırız. İnşallah çıkaracağımız yasayla bu konuda gerekeni yapacağız. Adımlarımızı da hep birlikte atacağız" diye konuştu.
"AK PARTİ HER KONUDA İSTİŞARE EDER"
CHP'nin içerisinde marjinallerin olduğunu savunan Bakan Çavuşoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bir gün marjinallerin diğer gün ise farklı grupların istediği şekilde açıklama yaptığını öne sürdü. Çavuşoğlu, şunları söyledi:
"Marjinallerin hangisi o gün ağır basıyorsa ona yönelik açıklamalar, ertesi gün diğerleri ağır basıyorsa tam tersi açıklamalar yapıyor. Yani o kelimeyi kullanmak istemiyorum. Geri dönüşler, farklı şeyler veya çark etmeler falan. İşte sebebi bu. Bir parti marjinallerin oluşturduğu bir partiyse bu olur. Ama bir parti merkez partisiyse, milletini kucaklıyorsa ve herkesi merkezde birleştiriyorsa; işte bizim gibi her zaman uyum içerisinde ve ülkenin milli menfaatleri doğrultusunda tek ses olarak ortaya çıkar. Bir gün öyle, bir gün böyle yok. Çünkü biz kendi aramızda istişare ederiz. AK Parti her konuda istişare eder. Sonra parti bir karar alır ve herkes buna uyar. Demokrasi budur."
Bakan Çavuşoğlu'na konuşmasının ardından Aydın AK Parti İl Başkanı Sadık Atay tarafından, içerisinde incir ve zeytinyağı bulunan hediye sepeti verildi.

Cem ULUCAN/AYDIN, () -

FOTOĞRAFLI