Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefet partilerinin seçim vaatlerine Cem Uzan benzetmesi yaparak, “Onun bir partisi vardı; işte mazot 1 lira olacak, bu olacak. Tabi insanın iktidar diye bir derdi olmazsa, atar” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Gençlik Kolları’nın istişare toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, muhalefet partilerinin seçim vaatlerine Cem Uzan benzetmesi yaptı. Bakan Çavuşoğlu, “Onun bir partisi vardı; işte mazot 1 lira olacak, bu olacak. Tabi insanın iktidar diye bir derdi olmazsa, atar. Dikkat edin ‘iktidar olacağız’ demiyor hiçbirisi. Hatta ana muhalefet partisi, iktidar olma diye bir derdi yok. Muhalefette kalmaktan çok mutlu. Yani şu an dışarıda da içeride de sizin çalışmanıza gerek yok. Zaten sizde muhalefet yok. Ben de diyorum ki ‘doğru söylüyorsunuz.’ Bizim için iyi ama ülke için kötü. İnanılmaz şeylerde bulunuyorlar. Gerçekleşmesi mümkün değil” dedi.
‘DEVLETİN MEMURA BORCU VARDI’
Ak Parti iktidarında ülkenin kalkındığına vurgu yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IMF’ye 23.5 milyar dolar borç ödediklerini söyledi. Yönetime geldiklerinde devletin kendi memuruna borcu olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Bir devletin kendi memuruna borcu olabilir mi? Bu devlete saygı olur mu, böyle bir devlet olabilir mi? Ama Allah'a şükür hepsini ödedik. IMF'ye bugün borç veriyoruz. 2023 hedeflerimiz var. Hepsi Türkiye'yi başka yerlere götürecek hedefler. Biz geldiğimiz noktayla övünmekte haklıyız ama bununla yetinemeyiz. Vatandaşımız çok daha fazlasını hak ediyor” diye konuştu.
‘SİZ BU ÜLKENİN GELECEĞİSİNİZ’
Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralını da hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, uygulamanın çok doğru olduğunu ve desteklediğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, gençlere şöyle seslendi:
"Gerçekçi olacaksınız, hayal kuracaksınız. Hayalleriniz için de çalışacaksınız ve hedeflerinizi büyük tutacaksınız. Siz bu ülkenin, bu partinin geleceğisiniz. 2053 ve 2071 hedefleri için de sizler bizlerin umudusunuz. Anayasayı değiştirmek çok önemli. Türkiye'yi yeniden şaha kaldırmak için bu seçim çok önemli. Bu da bizim elimizde Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir karar verilecek ve bu kararın verilmesinde bizler söz sahibi olacağız. Sizden isteğim, ricam önümüzdeki süreçte gece gündüz çalışacağız."
FOTOĞRAFLI