İZMİR'de, organ bağışıyla ikinci hayatlarına başlayan çocuk, genç, yaşlı bir grup hasta, 3- 9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle çaresiz hastalar için tek ses, tek yürek oldu. Sağlıkla yeni yaşamlarını sürdüren hastalar, dilek ağacına yaşatmanın da yaşamak kadar güzel olduğu mesaj kartlarını asıp, organ bağışı çağrısı yaparken, Opr. Dr. Zafer Önen, "Buradaki her hastamız, bağışlanan organların başka bedenlerde can olup hayat verdiğinin birer örneği. Bu hafta onların çağrılarıyla daha anlamlı hale geldi" dedi.

İzmir Kent Hastanesi'nde karaciğer nakli olan hastalar, Organ Bağışı Haftası kapsamında Forum Bornova'da düzenlenen farkındalık etkinliğine katıldı. Kutsal bağışla hayatları kurtulan hastalar, kendilerine yeniden yaşam şansı veren bağışlar için bir kez daha minnettarlıklarını dile getirdi. Bağışlarla organların toprak değil "can" olduğunu belirten hastalar, dilek ağacına umut mesajları içeren kartlar astı. Kutsal bağışların yeterli olmaması, zamanın aleyhlerine işlemesi yüzünden canlı donörlerden, can aşılanan hastalar da organ bağışının artması için dilekte bulundu. Hastalar, kimin ne zaman organ nakline ihtiyacı olacağının bilinmediğini, bu nedenle de herkesin bağışta bulunmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Bir hastanın nakil ameliyatı nedeniyle etkinliği katılamayan Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ekibini, Opr. Dr. Zafer Önen temsil etti.

Opr. Dr. Önen, organ naklinde Türkiye'nin başarısının dünya standartlarında olduğunu, bağışların yetersizliğinden canlı nakillerin yapıldığını ve bu alanda söz sahibi olduğunu söyledi. Organ bağışının önemini en etkili, en vurucu şekilde organ nakli olan hastaların dile getirdiğini belirten Opr. Dr. Önen, "Buradaki her hastamız bağışlanan organların, başka bedenlerde can olup hayat verdiğinin birer örneği. Bu hafta onların çağrılarıyla daha anlamlı hale geldi" diye konuştu.

Dilek ağacına mesaj kartlarının takılmasının ardından organ nakilli çocuklar oyun parkında doyasıya eğlendi, organ bağışına çağrı kartlarını çarşıda gezen, kafeteryalarda oturanlara dağıttı, destek istedi.