TÜRKİYE’de en büyük terör saldırısı olarak tarihe geçen saldırıda ölenler arasında yurdun dört bir yanından barış ve demokrasi için Ankara’ya gelen insanlar vardı.

MOBİLYACI RAMAZAN DA

Bursa’nın İnegöl ilçesinde mobilyacı Ramazan Çalışkan (26) dün, ‘Savaşa inat, barış hemen şimdi’ mitingine atılmak için Ankara’ya gidenler arasındaydı. Çalışkan’ın cesedini Başkent’e giden yakınları teşhis etti. Aileye başsağlığına giden HDP Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, Çalışkan’ın partilerinin üyesi olduğunu söyledi. Çalışkan’ın cenazesi, Bursa’da toprağa verilecek.

DOĞUM GÜNÜNDE MİTİNGE GİTTİ


Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu üyesi Korkmaz Tedik (30) ve HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli’nin yeğeni Ebru Mavi, mitinge Antalya’dan gitti. Ölüm haberini alan Tedik ve İşli aileleri gözyaşları içinde feryat etti. Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan evli iki çocuk babası emekli Metin Kürkçü’nün (53) dün doğum günüydü. Kürkçü mitinge 18 arkadaşıyla birlikte gitti. Emek Partisi üyesi olan Kürkçü doğum gününde hayatını kaybetti.

UŞAK’TA 4 ACI


Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gökhan Akman (21) ile arkadaşı Korkmaz Tedik, Denizli EMEP grubuyla birlikte Başkent’e gitti. Patlamada Akman olay yerinde ağır yaralanan Tedik kaldırıldığı hastanede kaybetti. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur akşam yaptığı açıklamada, Pir Sultan Abdal Derneği üyesi Hacı Kıvrak ile Halkevleri üyeleriyle birlikte Ankara’ya giden Berna Koç’un hayatını kaybettiğini söyledi.

ARKADAŞLARI KURTARMAK İÇİN ÇIRPINDI

Saldırıda hayatını kaybedenler arasında HDP Tokat il teşkilatından il saymanı, aynı zamanda Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Harita Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Muhammet Zakir Karabulut da vardı. Tokat’tan arkadaşlarıyla birlikte ‘Savaşa inat, barış hemen şimdi’ mitingine giden Karabulut patlamada ağır yaralandı. Karabulut, arkadaşları tarafından götürüldüğü hastanede öldü.

İZMİR’E DE ATEŞ DÜŞTÜ

Patlamada Tarım Orkam Sen İzmir Şubesi yönetim kurulu üyesi Mesut Mak ile HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden mali müşavir Ayşe Deniz vardı. Mak ve Deniz’in ölüm haberleriyle yıkılan aileleri akşam saatlerinde Ankara’ya hareket etti. Mak 1 kız çocuğu babasıydı.


ÖĞRETMEN YARALANDI KIZI ÖLDÜ


Şanlıurfa’da öğretmen olan Sidar Çevik ve Nurgül Havin kızları Sidar Çevik’i de yanlarına alarak mitinge gitti. Sidar ve Nurgül Çevik canlı bomba saldırısında yaralanırken, çocukları Sidar Çevik gözleri önünde feci şekilde can verdi.



ÜNİVERSİTELİ ELİF ÖNCE AİLESİNE UĞRADI

Emek Partisi Aydın İl Yöneticisi Ümit Kanlıoğlu’nun kızı Elif Kanlıoğlu, saldırıda ölenler arasındaydı. Mersin Üniversitesi Yabancı Dil Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi olan Elif mitinge katılmak için önce ailesinin yanına uğramış, ardından otobüsle Ankara’ya gitmişti.

MALATYA’DAN GELEN GRUPTAN 5 KİŞİ

Saldırıda yaşamını yitirenlerden 5’i Malatya’dan giden grupta yer alıyordu. Birleşik Taşımacılık Sendikası Eski Başkanı Kasım Otur, CHP Malatya Gençlik Kolları üyeleri Eren Akın, Gülbahar Aydeniz (31), Onur Tan ile Canberk Bakış bombalı saldırıda hayatlarını kaybetti. Gruptaki 9 kişiden ise haber alınamadığı belirtildi.



EŞİYLE GELMİŞTİ

Ankara’daki mitinge Mersin’den de katılım büyük oldu. Otobüslerle Başkent’e gidenler arasında Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan, 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah ile birlikte Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi 3 çocuk babası Metin Peşmen hayatlarını kaybetti.



GERİDE BARIŞ SELFİE’Sİ KALDI

İstanbul’da yaşayan üniversite öğrencisi Dijle Deli ve arkadaşları önceki gün şarkı türkülerle Başkent’e doğru yola çıktı. Otobüste çektiği fotoğrafı “Ankara’ya barış getirmeye gidiyoruz” mesajıyla sosyal medyada paylaşan Dijle bombalı saldırıda hayatını kaybetti.



HDP’Lİ ADAY DA HAYATINI KAYBETTİ


Patlamada HDP İstanbul 1’inci Bölge 16’ncı sıra adayı Kübra Meltem Molla ile HDP İzmir Karşıya İlçe Başkanı Ayşe Deniz de öldü.