Çağatay KENARLI / İSTANBUL, () İSTANBUL Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DHKP-C'nin 4 yöneticisinden biri olduğu ve İstanbul sorumluluğunu da yürüttüğü öne sürülen Süleyman M.'nin yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir süredir teknik ve fiziki yollarla takip ettiği Süleyman M.'nin eylem hazırlığında olduğunu tespit etmesinin ardından Eyüp'te kaldığı eve sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Evde yapılan aramada polis ekipleri, dijital örgütsel dökümanlara el koydu. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen Süleyman M.'nin sorgulanmasına başlandığı öğrenildi.

KEŞİF RAPORLARINA SALDIRI PLANI HAZIRLIYOR
Emniyet yetkilileri, geçtiğimiz günlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasını araç girişinde keşif yaptığı sırada yakalanarak tutuklanan Güzin T.'nin emniyetteki sorgulamasında emirleri Süleyman M.'den aldığını ve yaptığı keşifle ilgili olarak hazırladığı raporları Süleyman M.'ye verdiğini söylediğini iddia etti.
Operasyonda elde edilen dijital dökümanların da incelenmesine başlandığı öğrenilirken, ilk bilgilere göre emniyet, adliye ve bazı kamu binalarına ait hazırlanan keşif raporlarına yönelik saldırı planlamaları yapıldığı öne sürüldü.


SAVCI KİRAZ'IN KATİLİYLE YURTDIŞINA KAÇARKEN YAKALANMIŞTI
Gözaltına alınan Süleyman M.'nin, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Bahtiyar Doğruyol ile birlikte terör örgütü DHKP-C'nin Yunanistan'ın Lavrio bölgesindeki kampına gitmeye çalışırken 8 Aralık 2012 yılında Edirne'de MİT ve Emniyet ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalandığı, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı belirlendi. Süleyman M.'nin bir süre önce de tahliye olduğu kaydedildi.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE KEŞİF YAPAN 1 KİŞİ TUTUKLANDI
Öte yandan, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayın da Hakim ve Savcıların giriş yaptığı kapı önünde perşembe günü terör örgütü DHKP-C'den kaydı bulunan Sevcan A. keşif yaparken gözaltına alınmıştı. Şüpheli Sevcan A.'nın emniyetteki sorgulamasının ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı öğrenildi.