Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA, İstanbul  
Limak Holding'in sosyal sorumluluk projeleri için kurduğu Limak Vakfı, zihinsel ve bedensel engelli çocuklara hizmet verecek olan Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nu hayata geçirmek için İstanbul Valiliği ile bir protokol imzalandı.
Valilik binasında gerçekleştirilen törende, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in imzaladığı protokole göre, Özdemir'in merhum eşini ismini taşıyan, Küçükçekmece Halkalı'ya yapılacak olan Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu, 6 ay içinde tamamlanarak hizmete açılacak. 3 bin metre kare arazi üzerine yapılacak olan okulda 270 öğrenci öğrenim görecek.

“SADECE BURASI İÇİN DEĞİL BAŞKA YERLER İÇİN DE KULLANILABİLİR ÖRNEK BİR PROJE"
Vali Şahin törende bir konuşma yaparak, “İnşallah bu proje hem İstanbul açısından hem Türkiye açısından bir örnek teşkil edecektir. Çünkü modüler bir proje, her yerde uygulanabilir, büyük ya da küçük arsa fark etmiyor. Derslik sayısı azaltılıp, artırılabiliyor. Sadece burası için değil başka yerler için de kullanılabilir örnek bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah kabul etsin bu yaptıkları yardımı. Bir başka anlamı da, hanım efendinin ismine Gülseren Özdemir adına yapılan bir okul, ona da bu Ramazan günü rahmet diliyorum" dedi. 

“PEK ÇOK DEZAVANTAJLI VE ENGELLİ ÇOCUĞUMUZUN SOSYAL HAYATA VE ÜLKEYE KAZANDIRILMASINI ARZU ETMEKTEYİZ"
Vali Şahin'in ardından konuşan Nihat Özdemir, “Geçtiğimiz yıl maalesef sevgili eşim Gülseren Özdemir'i erken yaşta kaybettik. Kendisi makine yüksek mühendisi ve öğretim üyesiydi. Eşim Gülseren Özdemir aydın bir eğitimci ve hayırsever bir insandı. Üniversitede Makina Mühendisliği okuyan tek kız öğrenciydi. Sonra beraber Endüstri Mühendisliği yüksek lisansı yaptık. Ardından öğretim üyeliği yaparak kendisi gibi pek çok mühendis yetiştirdi. Aynı zamanda şehit ve gazilere, gençlerin eğitimine ve engelli çocuklara ayrı önem verirdi. Çocuklarımızla birlikte onun ismini hayır işlerinde yaşatmak istiyoruz. Bu okulda bu düşüncenin bir eseri olacaktır. Bu okulda pek çok dezavantajlı ve engelli çocuğumuzun sosyal hayata ve ülkeye kazandırılmasını arzu etmekteyiz" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından protokol Vali Şahin ve Özdemir tarafından imzalandı. 

PROJE HAKKINDA
27 derslikli Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi toplam 270 öğrencili okulda, orta ve ağır düzeyde zihinsel engeli olan öğrenciler, orta ve ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ve birden fazla engeli olan (zihinsel ve bedensel) öğrenciler eğitim ve öğretim görebilecek. 
Özellikle birden fazla engeli olan öğrenciler için en iyi koşullarda eğitim verecek şekilde planlanan okulun en önemli özelliklerinden biri de öğrencilerin yanı sıra aileler için de eğitim ortamının oluşturulması olacak. Ayrıca bu alanda öğretmenlerin yetiştirilebilmesi, tecrübelerinin artması ve uzmanlaşmaları için okul bünyesinde birçok gözlem odası, gerekli tertibat ve altyapı bulunacak.
Okul katları çocukların kolaylığı için renklerle kodlanacak ve güvenlikleri için bina dış hatları yuvarlatılacak. Yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerine yapılan okulun, kapalı alan içerisinde 27 derslik ve 12 bireysel eğitim sınıfından oluşan okulun içinde oyun odaları, uygulama evleri, atölyeler, müzik derslikleri, görsel sanatlar derslikleri ve beden eğitimi salonları bulunacak.
Ayrıca, sınıflarda gözlem odaları, kütüphane/bilgisayar odası, veli bekleme salonu, okul aile birliği odası, fizyoterapi ve konuşma terapisi salonu, revir, yemekhane, 100 kişilik konferans salonu, kulis ve fuayesi, 2 adet (sedye alabilecek ebatta) asansör, bahçede eğitim ve oyun istasyonları, açık hava derslikleri bulunacak.

Görüntü Dökümü:
---------------------
- Törenden görüntüler
- Şahin'in konuşması
- Özdemir'in konuşması
- İmzaların atılması
- Projenin görselleri
- Detaylar