Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR,()-DEVLET eski Bakanı Salim Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu'daki kanaat önderleri ve aşiret liderlerine verdiği iftar yemeğinde belediyelere kayyum atanması ile ilgili yapılan bir esprinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Ben belediye başkanlarının seçimle göreve gelmesi ve ayrılmasından yanayım. Kayyum esprisi yanlış anlaşılmış, üzdüğüm insanlar ve dostlarım varsa özür dilerim" dedi.
Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Haziran'da Doğu ve Güneydoğu'daki kanat önderleri ve aşiret liderlerine verdiği iftar yemeğinde belediyelere kayyum atanması ile ilgili yapılan bir esprinin yanlış anlamalara yol açtığgını söyledi. Ensarioğlu, dün Ak Parti Batman eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu'nun kendisini aradığını ve Batman'daki yerel gazetelerin, kendisinin Diyarbakır'a, Nasıroğlu'nun da Batman Belediyesi'ne kayyum olarak atanacağı şeklinde haberler yaptığını söylediğini belirterek, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı'nın iftar yemeğinde veda sırasında Şehit Aileleri Derneği Başkanı olan bir arkadaşımız Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olduğu ortamda 'Beni Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum olarak atayın gerekirse şehit olayım' dedi. Ben de, 'Şehit, şehit şehit nereye kadar şehit' dedim. Belediye başkanları seçim ile iş başına gelir, seçim ile görevden ayrılmaları lazım dedim. Bunun için şehit olmaya gerek yok, zaten her gün bu memlekete şehitler geliyor dedim. Bana kayyumluk teklifi yapılmadı, teklif edilecek kayyumluk görevini asla kabul etmem, edemem. Siyasette demokrasiye inanan biriyim. Bu konu sadece bir espri konusuydu ancak, bunun yanlış anlamalara yol açtığını ve bazı arkadaş ile dostlarımızı üzdüğünü öğrendim. Eğer üzdüğüm insanlar varsa özür dilerim. Hayatım boyunca kendimi demokrasiye adadım ve bu konuda bedeller ödedim."