BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Destici, Adana’nın Aladağ ilçesinde 11 öğrencinin yaşamını yitirdiği yangında büyük bir ihmal olduğunu ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

“BÜYÜK BİR ACIYI MİLLETÇE YAŞIYORUZ”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Adana’nın Aladağ ilçesinde 11 öğrencinin yaşamını yitirdiği yurt yangınında büyük bir ihmal olduğunu dile getiren Destici, “Büyük bir acıyı milletçe yasıyoruz. Rabbim bu masumları cennetin en güzel köşesine koysun. Ailelerine sabır niyaz ediyorum. Niye benim ülkemde çocuklarımız hala bu çağda bugünlerde böyle sağlıksız yurtlarda üzerlerinden kilitlenerek kalma mecburiyetiyle bırakıyorlar. Bende parasız yatılı okumuş bir insanım bir kardeşinizim. Bizimde üzerimize kapılar kilitlenirdi ancak o yıllardan bugüne kırk yıl geçmiş. Geçmişte de benzer hadiseler yaşanıyordu ama maalesef milletin tabiri ile hiçbir şey yapılmadı ve yapılmıyor. Ailelerinden koparılıp da böyle sağlıksız yurtlarda barınmaya okumaya mahkum ediliyorlar. Haydi kızlar okula kampanyaları ile yanacakları yurtlarda mı kalacaklar. Hepsinin derhal mühürlenmesi ve sorumluların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.

“ADRİYATİKDEN ÇİN SEDDİNE KAYNAŞMIŞ VE BİRLEŞMİR BİR TÜRK BİRLİĞİ”

Avrupa Birliği (AB) ile yaşanan son gelişmeleri eleştiren Destici, “Bütün bu süreçte AB ile gelinen bir süreç var. Biz BBP olarak AB’nin bir hayal olduğunu Türkiye’yi almayacaklarını dile getirdik. Özellikle Ak Parti'yi çok uyardık ve bu uyarılarımız dikkate alınmadı. Eğer zamanında bizim söylediklerimiz dikkate alınsaydı şuan bu durumda olmazdık. Kardeşim ne Avrupa Birliği, ne Şangay'ı, Adriyatik’den Çin Seddine kaynaşmış ve birleşmiş bir Türk birliği var, Türkiye’nin hem çıkış yolu burasıdır, hem İslam aleminin bir nebze kurtuluş reçetesi budur” dedi.

“ÖNCE KAMU DÖVİZDEN TÜRK LİRASINA DÖNSÜN”

Türkiye’de döviz kurunun artması sonucu yaşanan krize değinen Destici, “Tasarruf ve Türk Lirasına (TL) dönüş, bunun en tepelerden başlaması lazım yanı devlet önce kamudan başlaması lazım. Önce kamu vatandaşa dövizden Türk Lirası'na döndüğünü göstersin sonra vatandaştan istesin. Siz bir taraftan köprü ve otoyolların paralarını döviz ile belirleyip sonra vatandaşa dövizden Türk Lirası’na geç demek olmaz. Benim bozduracak dövizim yok. Orta sınıfın ve altın bozduracak dövizi yok. Dövizi bozduracak olanlar gelir dağılımından ana pastayı aşlan üst düzey tüccarlar ve bürokratlar. Onlar bir sıraya girsinler döviz bürolarının önünde onlar önce sıraya girsinler onları görelim, sonra vatandaştan istesinler. Şu anda işçi temsilcileri sendika temsilcileri bin 600 lira zam istiyorlar. Bunun ikiletmeden verilmesi lazım. Bence az bile istiyorlar onların hak ettikleri en düşük ücret bin 800 TL’dir” dedi.

(FOTOĞRAF)