AYAYDIN: MARDİNLİ ELEKTRİĞİN PARASINI ÖDEMİYORUM DEMEZ
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan ile birlikte, Derik ve Kızıltepe İlçeleri'nde kaymakam, belediye başkanı, STK temsilcileri ve çiftçilerle görüştükten sonra Kızıltepe'de basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, "Yaşananları gördük, gerçekten son 5 gündür Derik'te ve 2 gündür Kızıltepe'de inanılmaz derecede çiftçilere zulüm edercesine DEDAŞ'ın, Dicle Elektrik A.Ş.'nin elektrik kesmeleri, gerçekten bu bölge halkına, bu yöre halkına büyük bir zulüm olarak gördük. Ben bu bölgenin insanıyım; ne bir Derikli, ne bir Kızıltepeli, ne bir Mardinli hiçbir zaman, 'ben kullandığım elektriğin parasını ödemiyorum' demez. Hırsızlık da yapmaz ve kullandığı elektriğin parasını da öder. Ancak bunun hukuki bir yapısı ve vicdani, ahlaki, etik bir yapısı olması lazımdır" dedi.
KIZILTEPE KAYMAKAMI: DIŞARIDAN GELEN GRUP OLAY ÇIKARDI
Oda başkanları, STK ve daire müdürleri de kaymakamlık binası ve aracına yönelik saldırılardan dolayı Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'e destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşan Kaymakam Ermiş, 3 gün süren olaylar sırasında 9 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Dün akşam itibarı ile olaylar sona erdi. Yaklaşık 3 gün elektrik kesintilerini protesto amaçlı çiftçilerin yol kapatma eylemleri oldu. Genelde şiddete başvurulmadan bu eylemler sonuçlandı ama dün bir grup yaklaşık 80-100 kişilik bir genç grubu, bunların bir kısmı da Kızıltepe’nin dışından gelen grup, elektrik kesintisi ile hiç ilgisi olmayan, çiftçilerle ilgisi, bağlantısı olmayan bir grup, kaymakamlığın önünde, kaymakamlığın ve makam aracını taşladılar. Tabi güzel oluşan taraf; herhangi bir kişinin canına, herhangi bir zararın gelmemiş olmasıdır. Cam kırıkları; ufak çapta, maddi hasarlar meydana geldi. Ama bunlar da telafi edildi. Bu bağlamda şu an itibarı ile 9 kişi gözaltına alındı. Bunların mahkeme süreçleri devam ediyor. Ama bu provokasyonu belli bir grup yaptı. Çiftçilerimle de ilgisi yok" diye konuştu.

Mehmet Ali DINLER- Emrullah KARAKAŞ/KIZILTEPE, DERİK (Mardin), ()

FOTOĞRAFLI