GÜMÜŞHANE, () - GÜMÜŞHANE merkeze bağlı Kırıklı Köyü'nde dün akşam kontrolden çıkan kamyonun dereye yuvarlanmasıyla yaşamlarını yitiren 3 kardeşin cenazeleri memleketleri Kayseri'ye gönderildi. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan, hayatını kaybeden kardeşlerden Mustafa'nın ikizi 13 yaşındaki Ahmet Şahingöz ise  tedavisinin ardından yakınlarıyla birlikte Kayseri'ye gitti.
Babası Edip Şahingöz'e ait Kayseri merkezli evden eve nakliyat yapan şirkette şoför olarak çalışan 23 yaşındaki Yusuf Can Şahingöz, yanına taşıma işlerine yardımcı olan 3 kardeşini de alıp, 38 LD 932 plakalı kamyonla Trabzon'a eşya götürdü. Kardeşler eşyayı Trabzon'daki adrese bıraktıktan sonra dün öğlen saatlerinde Kayseri'ye dönmek üzere yola çıktı. Akşam saatlerinde, Gümüşhane'nin Kırıklı Köyü yakınlarında Yusuf Can Şahingöz yönetimindeki kamyon, bir anda kontrolden çıkarak, yaklaşık 10 metre yükseklikten dereye yuvarlandı.
Kazaya ilk müdahaleyi çevredekiler ve kazayı görüp duran diğer araçlardakiler yaptı. Dere yatağına inenler tarafından ters dönen araçtan çıkartılan 13 yaşındaki Ahmet Şahingöz, çağrılan ambulansla Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kamyonda sıkışan sürücü Yusuf Can Şahingöz ile kardeşleri 16 yaşındaki Malik Han Şahingöz ve hastaneye götürülen Ahmet'in ikizi Muhammed Mustafa Şahingöz'ün ise yaşamlarını yitirdiği belirlendi.
Bu sabah Gümüşhane’ye gelen baba Edip Şahingöz ve yakınları, Devlet Hastanesi’nde tedavi gören oğlu Ahmet Şahingöz’ün yanına gitti. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan Ahmet Şahingöz, tedavisinin ardından taburcu edildi. 3 oğlunu kaybeden Edip Şahingöz, hayatta kalan oğlu Ahmet'e sarılarak gözyaşı döktü.
Şahingöz Ailesi ve yakınları, Gümüşhane Belediyesi'nce tahsis edilen araçlarla cenazeleri Kayseri’nin merkez Melikgazi İlçesi'ne götürmek üzere öğlen saatlerinde yola çıktı.

FOTOĞRAFLI