102 YILLIK SANCAK BİR YIL SONRA YİNE MEYDANDA 
Denizli'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Delikliçınar 15 Temmuz Meydanı'nda yapılan kutlamalar gece boyunca sürdü. Binlerce Denizlili vatandaşın bayraklarla doldurduğu alanda kentin yöneticileri vatandaşa seslendi. 102 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Milli Mücedele'yi başlattığı yürüyüşte taşıdığı sancak sahneye çıkarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bir yıl önce drabe gecesi meydanlara çıkan sancağımız burada. Allah'ım bu sancağımızı ve bayrağımızı inşallah ilelebet var etsin" dedi.
Denizli'de saat 20.00'den itibaren başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda sürüyor. Binlerce Denizli'nin doldurduğu alana kurulan platformda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci ve Denizli Valisi Hasan Karahan yaptıkları konuşmalarla darbe girişimini lanetledi, milletin darbeye karşı mücadelesiyle destan yazdığını söyledi. Saatler 00.13'e geldiğinde camilerden sala okundu.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk milletinin hiçbir esareti kabul etmeyeceğini belirterek, "Çünkü biz o gün biliyorduk ki, o hainler asker kılığına girmiş olan hainler başka ülkelerin maşası olan o hainler, ülkemi paramparça etmek istiyordu. Bugün, eğer onlar başarılı olsaydı, ne bu ay yıldızlı bayrağımız kalacaktı, ne Türkiye Cumhuriyeti diye bir isim kalacaktı. Ülkemiz, toprağımız, paramparça olacaktı. Allahlıma sonsuz şükürler olsun, inananlar, haklı olanlar galip geldi" dedi.
15 Mayıs 1915'te Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi'nin Milli Mücadele'yi başlattığı yürüyüştü taşıdığı 102 yıllık Denizli Sancağı'nı platforma getirten Zolan, "Bir yıl önce çıkan sancağımız burada. Allah'ım bu sancağımızı ve bayrağımızı inşallah ilelebet var etsin" dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, bir yıl önce Çardak'ta Denizli'nin kahramanlık destanı yazdığını, 580 komandonun Ankara'ya gönderilmesini engellediklerini söyleyerek,  "Heyecanlıyız, çünkü tam bir yıl önce Denizli'de bu saatlerde burada binler, on binler, darbeye hayır sloganları atıyordu. İhanet şebekesine karşı Denizli halkı Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi yine dimdik ayakta durdu. Ülkeyi parçalamak ve birilerine peşkeş çekmek istiyorlardı. Ne yazık ki, 40 yıl bu ülkenin koynunda bir yılan beslemişiz ve bu yılan geldi, döndü kendi halkını ve devletini sokmaya çalıştı. Ama bu millet uyandı" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin esi Ayşen Zeybekci ise, Bakan Zeybekci'nin selamlarını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında, "O gece 250 canı bu vatana feda ettik. O gün Ankara sokakları kan içindeydi. Kan kokusu içindeydi. Şükür ki, kanlarını boşa akıtmadılar. O gün şu al bayrağın üzerindeki kan,  onların kanıyla daha bir anlam kazandı. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünün sağlanacağını ve ilelebet bütün kalacağının teminatını o gün biz şehitlerle bütün dünyaya bir kez daha kanıtladık" diye konuştu.
Denizli Valisi Hasan Karahan ise, 15 Temmuz'un milletin kaderinde bir milat olduğunu belirterek, “15 Temmuz bu milletin kaderinde bir milat, bir dönüm noktası. Millet kaderine hakim olduğunu, milli iradenin üstünde bir irade tanımadığını, Cumhurbaşkanını kendinin seçeceğini, hükümeti kendinin seçeceğini, beğenmezse de kendisi indireceğini bütün cihana gösterdi. Milletin iradesinin üzerinde irade yok. Bu millet ancak Allah'ın huzurunda secdeye kapanır, onun dışında tankın, topun, merminin önünde secdeye kapanmaz" dedi.
Konuşmaların ardından tüm protokol üyeleri ellerinde bayraklarla meydanda toplanan vatandaşları selamladı. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, dua ettirdi. Etkinlikler sabah namazına kadar sürecek.

Osman Nuri BOYACI, Deniz TOKAT/ DENİZLİ, ()
FOTOĞRAF