HAKKINDA yakalama kararı bulunan Deniz Seki, sabah saatlerinde sevk edildiği İstanbul Adalet Sarayı'nda tutuklanarak cezaevine götürüldü.

“Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki dün Büyükçekmece'de gözaltına alındı.Geceyi Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren Seki, sabah 08.45'te sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Vakıf Gureba Hastanesi'ne getirildi. Hastane çıkışında Seki, "Bu ülkede zerre kadar adalet varsa suçsuz olduğum er geç anlaşılacak. Kesinlikle" dedi. Seki, buradan da Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

"AHH AHH… BÖYLE NE HİSSEDEBİLİRİM"

Ardından da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Seki, adliye girişinde, "Arkadaşlar bu ülkede, benim ülkemde zerre kadar adalet varsa ki ben olduğuna inanıyorum benim suçsuzluğum er ya da geç anlaşılacak" dedi. "İkinci kez Bakırköy Cezaevi'ne gideceksiniz. Ne hissediyorsunuz?" sorusuna Seki, kelepçeli ellerini göstererek, "Ahh ahh… Böyle ne hissedebilirim" diye cevap vererek polisler eşliğinde adliyeye girdi.

KESİNLEŞEN HAPİS CEZASI YÜZÜNE OKUNDU VE TUTUKLANDI

Adliyenin karakoluna bir süre bekletilen Seki, İnfaz ve İlamat Savcısı İbrahim Babur'un huzuruna çıkarıldı. Savcı Babur, kesinleşen hapis cezası kararını Deniz Seki'nin yüzüne okudu ve tutukladı. Savcı Babur, Seki hakkındaki müddetnameyi de (cezaevinde kalacağı süre) hazırladı ve imzaladı. Tutuklanan Deniz Seki, daha sonra Bakırköy Kadın Cezaevi'ne götürüldü. Adliyeye girerken ve çıkarken Deniz Seki gözyaşlarını tutamadı. Seki'nin, ellerinin de önden kelepçeli olduğu görüldü.

SEKİ'NİN AVUKATI KARAKAYA: MÜVEKKİLİMİN CİDDİ KANSER RİSKİ VAR

Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya, müvekkilinin kanser riski olduğunu, buna ilişkin savcılığa raporlar sunduğunu belirtti. Avukat Karakaya, "Deniz Hanım'ın bugüne kadar beklemesinin iki gerekçesi var. Birincisi, kendisinin suçsuz olduğunu düşündüğü için, bunun bir gün bir yargı kararıyla test edileceğini inandığı için bunun ortaya çıkmasını beklemiştir. İkinci gerekçesi, ciddi anlamda sağlık riski vardır. Kanser riski vardır ve hayati risk oluşturmaktadır. Buna ilişkin raporlarımızı savcılığa sunduk. Ancak Adli Tıp bu konuda olumsuz bir yanıt verdi. Bu hastalık ilerlemiştir. Bu süreçte kendisi daha iyi koşullarda bu sağlık engelini aşmak istemiş. Bir anlamda ameliyat olmak istemiştir. Ama bu konudaki başvurumuz reddolduğu için ve yakalamalı konumu gereğiyle sağlanamamıştır" dedi.

"MÜVEKKİLİMİZİN SUÇSUZLUĞUNA İNANIYORUZ"

Avukat Karakaya," Anayasa Mahkemesi'ne 18 Nisan tarihinde başvurduklarını söyleyen Avukat Karakaya, “Haziran ayında da detaylı dilekçemizi verdik. Bu dilekçemizde şu gerekçelere dayandık; bu yargılamalar önce özel görevli mahkemeler, daha sonra TMK 10. adıyla anılan mahkemeler üzerinde yapılmıştır. Bu yargılama bu şekilde yapılmıştır. Deniz Hanım'ın bu davadaki hiçbir savunma delili toplanmadan hüküm kurulmuştur. Yine bu mahkemeler adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kanunla kaldırılmıştır. Ancak bu mahkemelerin yaptığı yargılamalar sonucu mağdur olan insanlar ve Yargıtay aşamasındaki dosyalara devam edilmiştir. Yine bildiğimiz üzere bu konuda İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi bu mahkemelerin yürüttüğü yargılamalara devam olunmasıyla ilgili normu Anayasa Mahkemesine taşınmıştır. Bu Deniz Hanım hakkında da sonuçlanabilecek bir normdur. Bu anlamda müvekkilimizin suçsuzluğuna inanıyoruz ve bu suçsuzluğun bir an önce infaz tamamlanmadan bir an önce bir yargı kararıyla ortaya çıkmasını bekliyoruz" dedi.

SERKAN SEKİ: İNANILMAZ BİR ADALETSİZLİK VAR AMA...

Adliyeye gelen Deniz Seki'nin kardeşi Serkan Seki, bazılarının tereyağından kıl çeker gibi kendilerini akladığını savunarak, "Yavaş yavaş değil, hızlı hızlı hepsini deşifre etmek gerekiyor. Üzerime ne düşüyorsa yapacağım. İnanılmaz bir adaletsizlik var ama adalete her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi inanıyoruz. Mutlaka düzelecektir. Yalnız ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı biliyoruz bir günde düzelecektir bunlar" dedi.

HAYRANLARI DA AĞLADI

Sabah saatlerinde adliye önüne gelen Deniz Seki'nin hayranları da geldi. Deniz Seki tutuklanıp, cezaevine gönderilmesinin ardından Seki'nin bir kaç hayranı da gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan Deniz Seki, alışılmışın dışında adliyenin ön kapısından içeri alındı.

3 YIL 6,5 AY DAHA CEZAEVİNDE YATACAK

İnfaz Kanunu kapsamında Deniz Seki aldığı hapis cezasının 3'te 2'sini cezaevinde geçirecek. 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Deniz Seki, 4 yıl 2 ay daha cezaevinde kalacak. Ancak daha önce 7,5 ay cezaevinde yatan Deniz Seki'nin yattığı süre 4 yıl 2 aydan düşecek. Buna göre Deniz Seki, 3 yıl 6,5 ay daha cezaevinde yatacak. Ancak Deniz Seki cezaevinde geçireceği sürenin son bir yılını da denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebilecek.

Sinan BİLGİLİ - Çağatay Kenarlı - Taner YENER -Hasan YILDIRIM - Yüksel KOÇ - Arzu KAYA - Özgür ARSLAN / İSTANBUL, (DHA)