Ümit TÜRK/İSTANBUL, () BAKIRKÖY Kadın Cezaevinde hükümlü bulunan Deniz Seki, kendisinin kaleme aldığı bir mektubu İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndererek yeniden yargılanma talebinde bulundu. Seki mektubunda, "Bu yargının hastalıklı döneminin tek mağduru olarak hala içerdeyim. O dönem yargı tarafından mağdur edilen herkese geç de olsa iade-i itibar yapılmışken bana bu yapılmamıştır" ifadelerini kullandı.
Mektubunda soruşturmasını yürüten savcı ve hüküm veren üç hakimden ikisi hakkında soruşturma açılıp açığa alındıklarını belirten Seki, "Bu yargının hastalıklı döneminin tek mağduru olarak hala içerdeyim. O dönem yargı tarafından mağdur edilen herkese geç de olsa iade-i itibar yapılmışken bana bu yapılmamıştır. Yargılamamda yapılan bu kadar usulsüzlüğe, hukuksuzluğa rağmen Yargıtay da, Anayasa Mahkemesi de bu hukuksuzluklara maalesef sessiz kalmayı tercih etmiştir" dedi.

"TEK İSTEĞİM BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ BİR MAHKEME TARAFINDAN YENİDEN YARGILANMAK"
Mektubunda, yargıdan af ya da merhamet istemediğini dile getiren Seki, "Kapalı cezaevinde geçirilecek süreyi de tamamlayarak yeniden yargılanma isteğinde bulunmayı da özellikle tercih ettim. Tek isteğim bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından yeniden yargılanmamdır. Sizden gereğini samimi, kalbi duygularla ve içten saygılarımla talep ediyorum" ifadesinde bulundu.

AVUKATI DİLEKÇEYİ MAHKEMEYE SUNDU
Deniz Sekinin mektubunu avukatı Naim Karakaya, dilekçesiyle birlikte İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine sundu. Avukat Naim Karakaya dilekçesinde, Deniz Sekinin mahkum edildiği mahkemelerin adil yargılama yapmadıklarını ileri sürerek, özel görevli mahkemelerce verilen hükümlere konu yargılamaların yeniden görülmesi için bazı Ağır Ceza Mahkemelerinin Anayasa Mahkemesine başvurduklarını, telefon dinleme tutanaklarında usulsüzlükler yapıldığını ve bu kuralların kanunla değiştirildiği, bu değişikliğin bile tek başına yargılamanın yenilenmesi sebebi olabileceğini savundu. Avukat Karakaya, bu gerekçelerle yargılamanın yenilenmesini talep etti.

DENİZ SEKİ, BİR BUÇUK YILDIR CEZAEVİNDE
Ünlü şarkıcı Deniz Seki, "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan çarptırıldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onanması üzerine 16 Kasım 2014'te tutuklanarak Bakırköy Kadın Cezaevi'ne gönderilmişti.