Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da darbe girişiminin ardından başlatılan 'demokrasi nöbeti'ne destek veren çiftçiler şehirde traktörleriyle konvoy yaptı.
Karataş İlçesi'ne bağlı köylerde çiftçilik yapan vatandaşlar Türk bayraklarıyla süsledikleri yaklaşık 200 traktörlerle konvoy eşliğinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı önüne geldi. Burada partililer ve il başkanı Fikret Yeni tarafından karşılanan çiftçiler, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak demokrasi nöbetine destek verdi. Çiftçiler adına konuşan Hüseyin Yılmaz, darbe girişiminin ardından Karataş İlçesi'nde demokrasi nöbeti tuttuklarını belirterek, "15 Temmuz'dan bu yana biz uyku uyumadık. Köylüler olarak nöbet tutmaya devam ediyoruz. Reisimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan uyuyun demeden biz uyumayacağız" dedi.
Çiftçilerin kendisini arayarak Adana'da konvoy yapmak istediklerini söyleyen Başkan Yeni ise, "Dün akşam Karataş İlçesi'nden bazı arkadaşlar beni arayarak çiftçi olduklarını göstermek amacıyla traktörleriyle Adana'da bir konvoy yapacaklarını ve bu konvoyla 15 Temmuz'da düzenlenen hain saldırıya karşı Karataş İlçesi olarak duruşumuzu nasıl sergiliyorsak, Adana'nın da bunu görmesini istiyoruz dediler. Sayın valimiz trafiğin aksatılmaması durumunda böyle bir etkinliğin düzenlenmesine izin verdi. 81 ilimizde olduğu gibi, Adana'da da 15 Temmuz itibariyle hain saldırıya karşı milletimizin devletle birliğini, bütünlüğünü ortaya koyan duruş ve demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Adanalı hemşerilerimiz sağ olsunlar, mesaileri bittikten sonra sabah namazına kadar il binamızın önünde binlerce vatandaşımız demokrasi nöbeti tutuyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından çiftçiler traktörleriyle şehir turu attı.

FOTOĞRAFLI