Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de, demokrasi nöbetinin 13'üncü gününde Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği, 15 Temmuz darbe girişimine Türk bayraklı ve üzerinde askerlerin de bulunduğu, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazılı tankla tepki gösterdi.
Çanakkale İskele Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi. Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ve partililer de vatandaşlara destek verdi. Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği ise tenen darbe girişimine Türk bayraklı ve 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazılı askerlerin yer aldığı tankla tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı önünden bekletilen tank iskele meydanına yürütülmeden önce bir açıklama yapan Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği Başkanı Halit Kubilay Fırat, "1915 Ruhu Genlik Derneği olarak her zaman milletimizin, vatanımızın, askerimizin, polisimizin yanında olduğumuzu, bu tankın maketini yaparak milletimize de göstermek istedik. Biliyoruz ki; askeriyenin içindeki yüzde 1'lik kısım yani kalkışma, yani onlara Türk askeri bile diyemiyoruz. O yüzden insanlardaki algıyı kaldırmak için böyle bir şey yaptık. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir'. Biz de inanıyoruz ki; Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki askerler bizim milletimizin askeridir. Milletimizin emrindedir. Her zaman da milletimizin emrinde olacaktır" dedi.
Konuşmanın ardından Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndan yürüttüğü tankı iskele meydanında demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşların bulunduğu alana getirdi. Alanda bulunanlar ellerinde Türk bayrakları ile tankın üzerinde bulunan askerlere sevgi gösterisinde bulundu. Türk bayraklı ve üzerinde 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazılı tankın üstünde yer alan askerler ise vatandaşlara karanfil attı.