Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta, darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetinde bugün, asker adaylarına kına yakıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, Sivas'ta bugün de devam etti. Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Etkinlikte darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Kuran okunarak dua edildi. Demokrasi nöbetine Sivas Çeçen Derneği'nin üyeleri de destek verdi.
Kalabalığa hitap eden Sivas Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin, "15 Temmuz 2016 akşamı Türk ordusu içinde bulunan dış bağlantılı gayri milli unsurlar tarafından seçilmiş hükümete ve demokrasiye karşı yapılan silahlı darbe teşebbüsü halkımızın canları pahasına kararlı duruşu sayesinde başarılı olamamış ve püskürtülmüştür. Seçimle iş başına gelen iktidarı ve halkı hedef alan bu silahlı darbe teşebbüsü ülkemizi ve milletimize yapılmış bir ihanettir. Bu silahlı darbe teşebbüsündeki amaç, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetimini ele geçirmek, kendi karanlık dünyalarını ülkeye hakim kılmak ve ülke içinde çatışma ortamı yaratarak ülkeyi güçsüz duruma düşürüp parçalamaktır. Biz Kafkas halkları olarak bu girişimi organize eden dışarıdan ve içeriden destekleyenleri, alet olanları, arkalarındaki karanlık güç odaklarını lanetliyor ve şiddetli bir biçimde kınıyoruz." dedi.
Daha sonra Çanakkale şehitlerinden Kınalı Ali'nin hikayesi anlatılarak, Ak Parti Kadın Kolları tarafından 1996'ya 3 tertip askerlik yapacak gençlere kına yakıldı. Türk bayrakları ile sahneye çıkan kadın kolları üyeleri, temsili olarak 4 askere kına yakarak basın mensuplarına poz verdi.

FOTOĞRAFLI