ZONGULDAK'ta, Çınartepe ve Asma mahalleleri sakinleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait (TTK) demir yolu hattının kenarlarına güvenlik amacıyla demir korkuluk yapılırken, kendilerine geçit yapılmamasına tepki gösterdi.
TTK'nın kent içinde kömür sevkiyatını yaptığı demir yolu hattının tamamının demir korkuluklarla güvenlik altına alınması kararlaştırıldı. Hat üzerinde kazaları da önlemeyi amaçlayan uygulama kapsamında Çınartepe ve Asma mahalleleri güzergahında 700 metrelik bölüme yaklaşık 1 metre yüksekliğinde korkuluk yaptırıldı. Bölgede oturanlar, evlerine giderken kullandıkları demir yolu hattının kapatılmasına tepki gösterdi. 
Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, vatandaşların evlerine giderken korkulukların üzerinden atlamak zorunda kaldığını belirterek şöyle dedi:
"Bu yolu kullanan 700 kişi var. Daha önce vatandaşlar tren yolunu kullanıp direk merdivenlere çıkarak evine gidiyordu. Ancak şimdi 700 metre dolaşacak ve öyle evine gidecek. Yağmur var, kar var, çoluğu-çocuğu var. TTK Genel Müdürü bu işe bir el atsın, engel olsun. Biz buradaki güvenlik koridorunun kaldırılmasını istemiyoruz ama yolun karşısına geçmek için bir kapı açılmalı. Vatandaş bu kapıdan rahatlıkla gidip gelebilmeli. Bu işin bir an önce çözülmesini istiyoruz."
TTK yetkilileri ise demir yolu üzerinde halkın yoğun olduğu bölgelerde güvenli geçiş için üst geçit yapılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI