ŞEHİT ER BARIŞ AKKABAK SERİK'TE TOPRAĞA VERİLDİ
Midyat'ta terör örgütü PKK'nın askeri araca düzenlediği mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak'ın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen askeri tören ardından havayoluyla memleketi Antalya'ya getirildi.
Antalya Havalimanı'ndan cenaze aracıyla Serik'teki Gebiz Mahallesi'ne götürülen Akkabak'ın cenazesi kalabalık tarafından 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganıyla karşılandı. Ellerinde bayraklar taşıyan grup, terörü lanetledi. Şehidin bayrağa sarılı tabutu önce dedesinin evine getirilip helalllik alındı, sonra namazın kılınacağı Merkez Camii'nin önündeki Gebiz Meydanı'na getirildi. Burada dedesi Ramazan Akkabak, anneannesi Havva Akkabak, babası Cevdet Erdem, şehidin bugüne kadar bir araya gelemediği ve evlatlık verilen kardeşleri Ferhat ve Onur, dayısı Şaban Akkabak ve diğer yakınları gözyaşı döktü. Şehidin teyzesi Gülsüm Gelmek baygınlık geçirdi. Meydanda hazır bekletilen sağlık ekipleri, Gelmek'e ambulansta müdahale etti. Şehidin diğer teyzesi Saniye Tekin ise yeğeninin arkasından ağıt yaktı.
Barış Akkabak için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Şehidin dedesi Ramazan Akkabak ve anneannesi Havva Akkabak cenaze namazını ön safta yanyana kıldı. Şehidin yakınlarına Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunarak ağıt yaktı.
Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Antalya milletvekilleri CHP'li Deniz Baykal, Mustafa Akaydın, Çetin Osman Budak, Niyazi Nefi Kara, Ak Parti'li Hüseyin Samani, Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, MHP'li Mehmet Günal ve Tarkan Akıllı, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Törene Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de çelenk gönderdi.
CENAZE NAMAZINI İL MÜFTÜSÜ KILDIRDI
İl Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazı öncesinde, hava sıcaklığının 37 derece kaydedildiği ilçede, şehidin tabutu başında nöbet tutan askerlerin teri, sık sık görevliler tarafından silindi. Müftü Osman Artan, "Şehitler sayesinde bugün barış ve huzur içinde yaşıyoruz. Şehitlerimiz bizim huzurumuzu sağlamak için canlarını vererek ebediyete intikal ettiler" dedi. Namazın ardından şehidin naaşı, tören mangası tarafından araca taşındı. Cenaze aracının arkasından yürüyen binlerce kişi, yine sloganlar atarak terörü lanetledi. Barış Akkabak'ın cenazesi Kozan Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.
BABASI: BİZ YANDIK BAŞKALARI YANMASIN
Cenaze namazına katılan şehidin babası Cevdet Erdem, oğluyla son olarak Ramazan Bayramı'nda görüştüğünü söyledi. Kozan'da çiftçilik yaptığını söyleyen Erdem, "Oğlum işlerini yoluna koymuş, çalışıyordu. Vatani görevini yapması için uğurladık. Kendisi bu kutsal görevi yaparken şehit düştü. Biz yandık başkaları yanmasın" dedi.
DAYISI: BU ANALAR, KUZULAR AĞLAMASIN
Yeğeninin öksüz olduğunu anlatan dayı Şaban Akkabak, Barış Akkabak'ın 18 yaşına kadar dağlarda keçi otlattığını, 18 yaşında Antalya'da meslek öğrenip dedesinin de desteğiyle alüminyum plastik pencere kapı doğrama üzerine işyeri açtığını kaydeden dayı Akkabak, "Kimseye zararı yoktu. 'Askerden gelince bana kız bulun' diyordu. Nasip olmadı" dedi. Yaşanan acıların bir an önce son bulmasını isteyen Şaban Akkaya, "Artık bitsin. Bu analar, kuzular ağlamasın. Ana yok, baba yok bu çocukta. Varsa teyze dayı var. Ne olacak şimdi? Bu insanlar 3-5 gün gelecek. Ondan sonra ne olacak? Tamam vatan sağolsun diyoruz da analar evlatsız, çocuklar babası kalıyor. Biz şimdi yeğensiz kaldık oldu mu şimdi?" diye konuştu.
Şehit Jandarma Er Barış Akkabak'ın komutanlarına, "Benim anam da dedem, babam da dedem" dediği ifade edildi.

FOTOĞRAFLI