İSTANBUL' a öğle saatlerinde gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, trafiğe girdi yarımada turu attı.

 Davutoğlu'nun Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne gideceği belirtildi.  Ancak Davutoğlu'nun konvoyu D-100 Karayolu'nda Balat Sahil Yolu'na girdi. Trafik kesilmediği için konvoy yavaş yavaş ilerledi. Başbakan Davutoğlu bu sırada camı açarak vatandaşlara el salladı. İlgi yoğun olunca Davutoğlu, vatandaşları yanına çağırarak araçtan inmeden sohbet etti. Bazı sürücülerin isteği üzerine Davutoğlu, onlarla fotoğraf çektirdi. Araçlarından inen korumalar da makam aracını yürüyerek takip etmek zorunda kaldı. Yaklaşık 20 dakika bu şekilde ilerleyen Başbakan Davutoğlu'nun konvoyu Eminönü Meydanı'na geldi. Davutoğlu, burada araçtan inerek meydana geldi.

KRAVATINI ÇIKARIP DOLAŞTI
Vatandaşlarla el sıkışan Davutoğlu, engel olan korumalara da "Bırakın çocuklar ya çekilin" diye engel oldu. Vatandaşların fotoğraf çektirme ve el sıkışma isteklerinin hiçbirini geri çevirmeyen Davutoğlu, kravatını çıkararak korumasına verdi. Bu şekilde dolaşmaya devam eden Davutoğlu'ndan bir vatandaş kravatını istedi. Başbakan Davutoğlu, kucağına verilen bir bebeği sevdi.
Davutoğlu daha sonra meydandaki bir kestane tezgahına geldi. Tezgahtaki bütün kestaneleri alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, hepsini vatandaşlara dağıttı. Meydandaki Yeni Camii merdivenlerine çıkan Davutoğlu, vatandaşlarla toplu fotoğraf çektirdi. Kucağına aldığı bir bebeği seven Davutoğlu daha sonra yürüyerek Galata Köprüsü'ne geçti.

GALATA KÖPRÜSÜNDE YÜRÜDÜ

Daha sonra Galata Köprüsünde yürüyen Davutoğlu amatör bir balıkçı ile sohbet etti. Davutoğlu, kovadaki balıkları inceleyip "bu balıkları buradan mı tuttun" diye sordu. Turistler ile İngilizce ve Arapça sohbet eden Ahmet Davutoğlu aracına binerek Galata köprüsünden halkı selamlayarak ilerledi. Trafik ışıklarında bekleyen Davutoğlu otobüs durağında bekleyen öğrencilerin fotoğraf çekme isteğini kırmadı. Davutoğlu aracından inerek öğrenciler ile 'selfie' çektirdi. Aracına tekrar binen başbakan aracı ile Karaköy'den Beşiktaş'taki çalışma ofisine doğru gitti.

(Görüntülü Haber) Davutoğlu trafiğe girdi, yarımada turu attı (1)


(Görüntülü Haber) Davutoğlu trafiğe girdi, yarımada turu attı (2)


(Görüntülü Haber) Davutoğlu trafiğe girdi, yarımada turu attı (3)