MUĞLA'nın Datça İlçesi'ndeki güneşli ve sıcak havayı fırsat bilenler, plajlara akın etti. Ekim ayının son günlerinde yazdan kalma günler yaşanan kentteki güzel hava imrendirdi.
Ülkenin büyük bir bölümünü etkisi altına alan soğuk havaya rağmen Datça'daki hava sıcaklığı 25, deniz suyu sıcaklığı ise 22 dereceye kadar yükselince, vatandaşlar kendilerini sahillere attı. İlçe merkezindeki mavi bayraklı Taşlık Plajı, deniz keyfi yaşamak isteyenlerle dolup taştı. Datça'da her yıl Ekim ayında yazdan kalma günleri yaşayan halk, denizin tadını çıkartıp bol bol yüzdü. Tatilciler ise çekinerek girdikleri denizden çıkmak istemedi. Datça'da bir grup arkadaşıyla vakit geçiren 29 yaşındaki İzmirli Görkem Adır, güzel hava sürpriziyle karşılaştıklarını belirterek, "Böyle olduğunu bilsem daha önce de gelirdim. İzmir'den geliyorum. Bizim orada da deniz-kum-güneş ve sahil konsepti aynı ama Datça hepsinden güzel" diye konuştu.
Diyarbakır'dan geldiğini belirten 25 yaşındaki Ali İçen ise, "Datça'ya gelirken soğuk bir ortama göre hazırlık yapmıştım. Ekim ayının sonlarında denize girebileceğimizi gerçekten hiç düşünmemiştim. Doğu'da birçok kentte muazzam bir soğuk var. Ama burada güneş insanı ısıtıyor. Ben Diyarbakır'dan geldim. Daha önce da Van'da bulundum. Bu mevsimde orada üzerimizde mutlaka kaban ya da palto olurdu. Türkiye'de aynı gün dört mevsimi yaşamak mümkün. Ekim ayı sonunda şu anda burada yazı yaşarken, doğuda kış yaşanıyor. Yarın İstanbul'a gideceğiz eminim ki orada bizi yağmur bekliyor olacak" dedi.

FOTOĞRAF