Taylan YILDIRIM/İZMİR () - BALYOZ Davası mağduru emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, yazdığı 'Ağacın Kurdu - Fethullah'ın Askerleri' adlı kitabında adı geçen ve darbe girişiminde önemli rol oynayan 20 subayla ilgili bilgileri nasıl topladığını 'ya anlattı. Emekli Kurmay Albay Önsel, kitabında yazdıklarının, FETÖ mağdurlarının cezaevinde anlattıkları kırıntıların toplanmasından sonra oluşan bir çığlık olduğunu söyledi.
Balyoz mağduru emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel'in geçen Nisan ayında yazdığı 'Ağacın Kurdu - Fethullah'ın Askerleri' adlı kitabı, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ'cü bir grubun darbe girişiminden sonra dikkat çekti. Özellikle kitapta adları geçen 20 subayın, darbe girişimi içinde yer alıp aktif rol oynamaları, bunda en önemli etken oldu.
Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel'in kitabında adlarını yazdığı Korgeneral Metin İyidil, Kurmay Albay Sami Balcı, Kurmay Binbaşı Hakan Erol, Kurmay Binbaşı Özkan Özgenç, Kurmay Albay Ekrem Küçükberber, Tuğgeneral Ali Kalyoncu, Adli Müşavir Muharrem Köse, Askeri Yargıtay üyesi Turgay Öztoprak, Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başkanı Seyfi Bulduk, Tuğgeneral Hidayet Arı, Kurmay Albay Ömer Kulaç, Tuğamiral Hasan Kulaç, Genelkurmay Başkanı Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Ramazan Gözel, Genelkurmay Askeri Savcısı Albay Ali Müjdat Eski'nin, darbe girişiminde önemli görevler üstlendiği ortaya çıktı.
KİTABIN NASIL YAZILDIĞINI ANLATTI
Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, 'Ağacın Kurdu - Fethullah'ın Askerleri' kitabının yazılma fikrinin nasıl ortaya çıktığını, bilgileri ne şekilde toplandığını muhabirine anlattı. Kumpas davasından tutuklandıktan sonra kendilerine bu oyunu oynayan kişilerle ilgili cezaevinde hep konuştuklarını belirten Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel şunları söyledi:
"Herkes kendi yaşadığını, bildiklerini anlatmaya başladı. Mesela subay çocuklarının nasıl askeri okullardan atıldıkları anlatıldı. Onlara ne gibi işkenceler yapıldığı bilgisi verildi. Tüm bunlar bir kırıntıydı. Bilgi kırıntısı. Ben de bunları toplayarak, FETÖ'yü ortayla çıkarmak istedim. Sonunda da elde ettiğimiz bilgi kırıntıları, kitapla çığlığa döndü."
'BU KADAR OLDUKLARINI TAHMİN ETMİYORDUK'
Kitabı için , 'TSK içerisindeki FETÖ'cülerin MR'ı' benzetmesinde bulunan Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz 2014 yılı ortalarında kitabı yazdık ama, kimse basmaya cesaret edemedi. Kitaptan bölümler çıkartmayı teklif etti. Biz de hiçbirisini kabul etmedik. Bu şekilde yayımlanmasını istedik. Her yere başvurduk, en sonunda kendisi de kumpas mağduru olan Murat Tulgan cesaret gösterip kitabı bastı. Biz FETÖ'cüleri biliyorduk ama bu kadar olduklarını tahmin edememiştik. Duyduğumuz öyle isimler var ki şaşkına dönüyoruz."
'BİZİM ÇOCUKLARIMIZ AMA, DÜŞMANLAŞTIRILMIŞLAR'
TSK üyelerinin o dönemde çok korkutulduğunu, kimsenin bildiklerini anlatamadığını kaydeden Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel daha sonra şöyle konuştu:
"Cezaevinden çıktıktan sonra mahkemelerde tanıştığımız herkes yaşadıklarını bizlere aktardı. Dışarıya çıktıktan sonra mahkemelerde çok korkutulmuşlardı. Farklı zamanlarda, farklı mekanlarda anlatılanları topladığımız zaman inanılmaz biri örtüşme vardı. Örgüt ortaya çıkmıştı. Bizlerde genel bilgiler vardı. Ancak çok gizli bir örgüt ortaya çıktı. Öyle isimler ortaya çıktı ki, hala şaşırdığımız isimler var. Kitap yazma fikri sonradan ortaya çıktı. 'Adamlar darbeye geliyor' dedik. Bunlar TSK'yı ele geçirmek, Türkiye'yi teslim almak istedi. Düşman gibi işgal etmek istedi. Bunlar bizim çocuklarımız ama artık bizden değiller, düşmanlaştırılmışlar."
Kitabın basımından sonra çok büyük tehditler aldığını belirten Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, hatta isimlerini yazdığı Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başkanı Hakim Albay Seyfi Bulduk ile Askeri Yüksek İdare Mahkemesi üyesi Cemil Çelik'in de aralarında bulunduğu 15 kişinin kendisine dava açtığını söyledi.

FOTOĞRAFLI