Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), () - İSTANBUL'da, darbe girişimi sırasında askerler tarafından uzun namlulu silahlarla iki bacağından vurularak yaralanan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki İsmet Doğan, tedavisinin tamamlanmasının ardından geldiği memleketi Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, görkemli bir şekilde karşılandı. Kendisi için kurban kesilen Doğan, "Tek üzüntüm şehit olamayışım" dedi.
İstanbul'da üniversite öğrencisi Gaziantepli İsmet Doğan, TSK içindeki FETÖ üyesi bir grup askerin, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine arkadaşlarıyla birlikte Saraçhane'de sokağa çıktı. Burada darbe girişiminde bulunan askerlere engel olmaya çalışan Doğan, uzun namlulu tüfek ile açılan ateşte iki bacağından yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
Hastanede tedavisi tamamlanan ancak bacakları halen sarılı olan genç, bugün uçakla memleketi Gaziantep'e, buradan da karayoluyla Nizip'e geldi. Doğan'ı, ilçe girişinde aralarında Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve Ak Parti eski milletvekili Mehmet Sarı'nın da bulunduğu kalabalık karşıladı. Kurban kesilerek karşılanan genç, daha sonra kendisini karşılayanların oluşturduğu uzun konvoyla İstasyon Mahallesi'nde ailesinin yaşadığı eve götürüldü.
Burada kendisini karşılaşanlara teşekkür eden ve Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a 15 Temmuz gecesini anlatan İsmet Doğan, şehit olamadığı için üzüldüğünü belirterek şöyle dedi:
"Arkadaşlarımla birlikte önce abdest aldık ve namazımızı kıldıktan sonra dışarıya çıkarak Vatan Caddesi üzerindeki diğer gruplarla birleştik. Emniyet Müdürlüğü’ne gidecektik, ancak belediyenin kuşatıldığını öğrenince doğrudan Büyükşehir Belediyesi’ne geçtik. Belediye önünde barikat kuran askerler bizi gördüklerinde korktu. Ancak yine de üzerimize doğru rütbeli olduklarını öğrendiğimiz askerler tarafından ateş açıldı. Ben o sırada iki ayağımdan vuruldum. Bizim darbecilere karşı dik durmamız, onları püskürtmemiz, inşallah bu ülkenin onlardan temizlenmesine vesile olur. Biz o gün şunu anladık; bu ülke bedel ödenilmeden kazanılmadı, bu ülkeyi korumak için bedel ödenmesi gerekiyordu. Diğer kardeşlerim şehit olarak, ben ise gazi olarak bu bedeli ödedim. Zaten benim tek üzüntüm şehit olamayışımdır" dedi.
Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise İsmet Doğan’ın gençlere örnek olmasını istedi.

FOTOĞRAFLI