Esat TAŞTEKİN/DİCLE (Diyarbakır), () - DARBE girişiminin yaşandığı gece Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Halit Gülser'in adı, memleketi Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde bir okula verildi.
15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişiminde Ankara’nın Gölbaşı İlçesi'nde bulunan Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Halit Gülser’in adı, doğum yeri olan Dicle İlçesi Pekmezciler Köyü'ndeki okula verildi ve 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu. Dicle Kaymakamlığı tarafından düzenlenen mevlit törenine Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Dicle Kaymakamı Feremez Babat, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.Pekmezciler Şehit Polis Halit Gülser İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Boztay, "Her ne kadar bir kardeşimizi şehit vermiş olmanın üzüntüsünü yaşıyor olsak da, okulumuza şehidimizin adının verilmesi, bizleri bir nebze de olsa sevindirmiştir. Bu vesileyle şehidimizin adı bu okulda yaşatılmış olacak" dedi.
Vali Yardımcısı Remzi Kattaş ve Dicle Kaymakamı Feremez Babat da konuşmalarında, darbe girişimine karşı milletin tek vücut olduğunu ve darbeyi engellediğini belirtti. Şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. 
MEZARINI ZİYARET ETTİLER
Daha sonra şehit polis Halit Gülser'in kabrine giden Vali Yardımcısı Kattaş, Kaymakam Babat ve beraberindekiler, burada şehitler ruhuna dualar okudu. Mezarlık ziyaretinde şehit polis Halit Gülser’in küçük kardeşinin, ağabeyinin mezarını asker selamıyla selamlaması, duygulu anlar yaşattı.

FOTOĞRAFLI