BİLECİK'in İnhisar İlçe Belediye Başkanı MHP'li Ayhan Ödübek, darbe girişimi gecesi sala verilmesine tepki gösterdiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
İddialara göre İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi camiden okunan salaya tepki gösterdi, caminin camlarını kırdı ve cami görevlisini tartakladı. Ödübek olayın ardından yaptığı açıklamada suçlamaları kabul etmeyerek caminin camlarını kendisinin kırmadığını, kimseyi tartaklamadığını söyledi. Ödübek, "Paralelci terör örgütünün ülkeye el koyduğunu düşünerek zamansız okunan ezanın halkı galeyana getirmesini önlemek amacıyla camiye gittik" dedi. Kendisinin de Müslüman olduğunu ve kesinlikle ezana karşı olmadığını belirten başkan Ödübek, partisinin zarar görmemesi için de MHP'den istifa ettiğini açıkladı.
İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek hakkında savcılık soruşturma başlattı. Ödübek savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Ayhan Ödübek'i adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı ile serbest bıraktı.

 FOTOĞRAFLI