İSTANBUL'da darbe girişimi sırasında durdurmak için üzerine çıktığı tanktan düşerek sağ ayak bileği kırılan 33 yaşındaki Barış Gülhan, memleketi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde koltuk değnekleriyle 'demokrasi nöbeti'ne katıldı.
İstanbul'da çalışan Barış Gülhan, 15 Temmuz darbe girişiminde Maltepe İlçesi'nde durdurmak için üzerine çıktığı tarktan düştü. Sağ ayak bileği kırılan Gülhan, hastanedeki tedavisinin ardından memleketi Ereğli'ye döndü. Gülhan, dün akşam kent meydanındaki demokrasi nöbetine katıldı. Koltuk değnekleriyle alana gelen Gülhan, elindeki Türk bayrağını sallayarak darbe girişimini protesto eden kalabalığa destek verdi.
Basın mensuplarına darbe gecesini anlatan Gülhan, şöyle konuştu:
"E-5 karayolu üzerinde 2 tank gördük. Yanlarına gidip durdurmak istedik. Bizim telkinlerimiz sonucunda bir asker olayı fark ederek tankı durdurdu. Diğer tanka geçtik. Millet olarak tankın üzerine çıktık. O ara asker tankı hareket ettirdi. Dengemi kaybettim. Atlamak isterken düştüm ve ayağım kırılmış. Onun farkında değildim. Oradaki tanklar çok şükür hedefine ulaşamadı. Tekrar ters istikamete doğru gitti. Arkadaşlarımızla organize olup boğaz köprüsüne gittik. Boğaz Köprüsü çok farklıydı. Oradaki duygu çok farklıydı. Elinizde herhangi bir cisim olmadan sadece millet ve vatan için, Allah için, iman için sokaklardaydık. Millet olarak o gün orada yapmamız gerekeni yaptık. Çanakkale ruhunu ve duygusunu ben o gün orada tattım."