MACARİSTAN’ın başkenti Budapeşte’den 5 gün önce hareket eden ve ‘Golden Eagle Danube Express’ adı verilen lüks yolcu treni, Kayseri’ye geldi.
Yolcularına 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunan, 13 vagondan oluşan, 'Danube Express' 64 Avrupalı yolcusuyla Romanya, Bulgaristan ve Türkiye üzerinden Tahran’a gidecek. Halk arasında ‘Zenginler Treni’ olarak bilinen, Avrupa ve Asya’da, 16 güzergahta 1'inci sınıf seyahat imkanı sunan Golden Eagle Luxury Trains’in projesi Danube Ekspress, Ankara’nın ardından Kayseri’ye geldi. Trenin, Boğazköprü makasına geldiği sırada bir yolcunun yere düştüğü ve ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. Tren daha sonra Boğazköprü’ye 15 kilometre uzaklıktaki İncesu Garı’na geldi. Hastanede kontrolden geçen yolcu da burada kafileye katıldı. Çoğunluğunu İngilizler'in oluşturduğu Danube Express yolcuları, İncesu Garı’nda trenden inerek tur otobüsleriyle Ürgüp, Avanos ve Kapadokya vadileri gezileri için ilçeden ayrıldı. Kapadokya turunu tamamlayacak yolcularını akşam saatlerinde yine İncesu Garı’ndan alacak olan tren, daha sonra Van’a ulaşacak. Van’daki tarihi ve turistik yerleri de gezecek olan tren yolcuları, ardından İran’a geçecek.
‘Jevels of Persia’ adı verilen 16 bin 300 kilometrelik tur gidiş ve geliş olmak üzere toplam 26 günde tamamlanacak. Bu yolculuk için tren bilet fiyatlarının 20-25 bin dolar  olduğunu bildirildi.

FOTOĞRAFLI