SAĞLIK BAKANLIĞI: AİLE HEKİMLERİ NÖBETE DEVAM EDECEK
Sağlık Bakanlığı, Danıştay'ın aldığı karar ile aile hekimlerinin nöbet tutmasına ilişkin aldığı kararın 2011 yılındaki yürürlükte olan mevzuata göre verildiğini, bu kararın yürürlükteki mevzuatı etkilemediği için aile hekimlerinin nöbetlerinin durdurulması veya kaldırılmasını etkilemeyeceğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün medyaya yansıyan haberlere açıklık getirilmesine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Danıştay kararının aile hekimlerinin nöbet sorununu ortadan kaldırdığına yönelik haberlerin doğru olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bilindiği üzere aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının nöbetleri 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu ve bu kanuna istinaden yayımlanan mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir. Yürürlükteki nöbete ilişkin yönetmelik hükümlerinin iptaline yönelik ilgili yargı mercilerince verilmiş bir karar bulunmamaktadır. Basın yayın organlarında yer alan mahkeme kararı 2011 yılında yürürlükte olan mevzuata göre verilmiştir. Bu tarihten sonra aile hekimlerinin nöbetleriyle ilgili yeni bir kanuni düzenleme yapılmıştır. Dolayısıyla verilen kararın aile hekimlerinin bugünkü nöbet hizmetleriyle ilgili mevcut uygulamaya herhangi bir etkisi olmayacaktır. Bu çerçevede verilen karar ülkemiz genelindeki aile hekimliği nöbetlerinin durdurulması veya kaldırılmasını etkileyen bir karar olmayıp, aile hekimliğindeki nöbet uygulamaları ilgili mevzuat çerçevesinde devam edecektir."